Med hjelp av brannmannen Arild Halmø fikk Selma Collin prøve å treffe blink med vannslangen. Det klarte hun også.

- Jeg har prøvd å spyle med vannslangen hjemme, men det er jo et helt annet trykk i denne vannslangen. Dette var helt annerledes, og mye morsommere, sier Selma Collin.

Hun gjorde sitt beste for etterpå å hjelpe søsteren Live Collin med å gjøre det samme.

- Jeg synes det var koselig å gjøre noe slikt sammen med henne. I dag er jeg her med tre yngre søstre, og det er hyggelig. Det er fint å gjøre noe slikt som dette sammen som familie, forteller hun.

Fullt trykk

Det er i forbindelse med Brannvernuka at Brannvesenet i Harstad har invitert til åpen dag på brannstasjonen. Det er ikke tilfeldig at den landsomfattende informasjonskampanjen arrangeres nå mot høsten – det er nemlig den årstiden hvor antall boligbranner øker kraftig. Lørdag var over 1300 mennesker innom brannstasjonen og fikk en påminnelse om brannsikkerhet.

- Det har vært fullt trykk her i hele dag. Slik har det også vært de siste årene, og derfor er vi ikke overrasket. Vi talte inn 1310 mennesker i dag, men mange gikk utenom hovedinngangen. Derfor tror vi det var mellom 1400 og 1500 personer som var innom. Det er opp mot det vi har kapasitet til å ta imot. Vi er kjempefornøyde, sier brannsjef Ove Frantzen.

- Dagen i dag har vært hektisk, men det også morsom. Det er aktiviteter for alle her, og ungene koser seg skikkelig. Mange av aktivitetene er laget for å lære barn om brannsikkerhet, og da er det gledelig at så mange kommer innom. Kanskje er det noen som også tenker at de skal bli brannmann som voksen, sier han.

- Spennende

Selma Collin har ikke noen planer om å jobbe i Brannvesenet, men hun er glad for at hun tok turen innom på åpen dag.

- Å få lov til å se hvordan brannstasjonen ser ut er spennende. Brannmannjobben er ganske annerledes, og derfor er det ekstra gøy å få se og høre hvordan de jobber, sier hun.

Rebus

Collin var ikke den eneste som koste seg på brannstasjonen. Julie Nikoline Larsen Kristianstue og storebroren Lukas Aron Larsen Kristianstue var innom, hvor de brukte mye av tiden på å løse rebus-oppgaver som skulle lære de unge besøkende mer om brannsikkerhet.

- Rebus-løypa er veldig gøy. Vi har gjort mange oppgaver hittil, og jeg håper vi får en premie når vi er ferdig, sier Lukas Aaron Larsen.

- Oppgavene har vært vanskelig, men vi klarte å løse dem, legger søsteren Julie Nikoline Larsen Kristianstue til.