Glimt-direktør Bjørn-Tore Hansen og styreleder Frode Henriksen i HIL bekrefter at en samarbeidsavtale skal inngås.

– Vi har hatt samtaler over tid, og fortsetter disse i dag (tirsdag, vår anm.). Vi håper å komme ut med et godt samarbeid, sier Hansen.

Sende spillere

For HIL handler det i første omgang å få sendt spillere til Bodø der disse skal få kjenne på nivået.

– Vi ser dessuten til Glimt fordi vi vet at klubben kanskje er best i Norge på spillerutvikling. De har strukturer, systemer og gode trenere som ivaretar dette arbeidet. Samarbeidet kan gi oss mulighet til å få besøk av trenere fra Bodø, og at vi kan sende noen av våre ivrigste trenere til Glimt for hospitering, sier Henriksen.

HIL og Glimt skal også utveksle ideer i arbeidet med å lage utdanningsplaner for spillere i barn- og ungdomsfotballen, som HIL er i ferd med å etablere under betegnelsen HIL-skolen.

– Også Glimt jobber med dette, spesielt for årsklassene 6-12 år. Klubbene skal sjele til hverandre før vi endelig banker vår utdanningsplan, sier Henriksen.

Samarbeid begge veier

Glimt-direktør Hansen mener det er noe å hente også for bodøværingene gjennom samarbeid med HIL.

– Vi har noe å gi fordi vi har mange ansatte trenere, som kan gi innspill og råd for å heve kvaliteten i HIL. Samtidig er det viktig for oss at HIL driver så bra som overhodet mulig, og får opp nye spillere, som forhåpentlig både tar steget til eliteserien og enda lenger, sier Hansen.

– Jo flere gode fotballmiljøer vi har i Nord-Norge, desto mer vil det gavne både oss i Glimt og Tromsø IL. Det vil gi flere dyktige nordnorske fotballspillere, sier Hansen.