I en slik sak er det på prinsippielt grunnlag viktig at gruppas medlemmer holder rett kurs og ikke blander inn særinteresser. Med bakgrunn i den inhabilitetskritikken som er avdekket, kan det være greit å utnevne en ny arbeidsgruppe, mener Pedersen.

Arbeidsulykke

– Jeg forventer at vi får en grundig orientering av rådmannen allerede i formannskapet tirsdag i neste uke om alt som har skjedd i saken, og hvordan den skal håndteres fremover. Det blir for lenge å vente til kommunestyret kommer sammen 6. oktober. Rent personlig tror jeg dette handler om en arbeidsulykke, og ikke om at noen i arbeidsgruppa har hatt skumle planer, sier han.

Særinteresse

Pedersen er kjent som en sindig og real politiker, og har alltid vært opptatt av at ting må gjøres i rett rekkefølge.

– Vi bor i en småby der alle kjenner alle. Derfor ryktes det fort hvis noen i en kommunal oppnevnt arbeidsgruppe kan ha spesielle interesser i  å erverve noe, i denne konkrete saken Gammelbrygga, sier Pedersen.

Uheldig

Harstad Tidende kunne lørdag avsløre at lederen i det rådmannsutnevnte utvalget, Steinar Nilsen, har eierinteresser og styreverv i to av de fem selskapene som har inngått intensjonsavtale om å overta Gammelbrygga. Det har ført til kraftige reaksjoner fra politikere fra Høyre og Fremskrittspartiet.

Per Pedersen mener det er uheldig at kommunen ikke har vært nøye nok når medlemmene i utvalget ble utnevnt.

– Hva tror du denne saken vil bety for kommunens omdømme?

– Jeg synes det er trist hvis dette rammer omdømmet. Jeg liker ikke at det skapes usikkerhet rundt habiliteten til de som sitter i gruppa, og at det spekuleres i om det er skjulte agendaer ute og går. Jeg er veldig glad for at saken nå er kommet frem i lyset. På den måten kan vi avlive spekulasjonene.

– Er du fortsatt innstilt på at kommunen skal erverve tomta som Gammelbrygga står på?

– Jeg har ikke endret holdningen til prosjektet, men for meg er det viktig at vi opptrer troverdig. Det er viktig at kommunen sikrer seg tomta, mest fordi den grenser til den planlagte gjestehavna for fritidsbåter. Jeg mener vi må legge til rette til at sjøreisende som gjester vår havn, blir møtt med litt luft – og ikke et svært bygg, sier Pedersen.

KrF-politikeren, som også sitter i formannskapet, har ikke bedt om innsyn hos rådmannen om hvilke aktører som er interessenter i Gammelbrygga.

– Jeg regnet med at vi kjørte trygt, og jeg håper at undersøkelsen vil vise at vi er på trygg grunn,  sier Per Pedersen.