Kommunestyrets flertall påla nemlig rådmannen om å forhandle videre med dagens eier om en mulig overtakelse av eiendommen.

Se debatten her:

Men la det ikke herske noen tvil: Mange uavklarte spørsmål må besvares før Gammelbrygga kan bli det positive innslaget i byrommet som mange drømmer om. Verken rådmann Hugo Thode Hansen eller Aps gruppeleder Kari-Anne Opsal virker spesielt optimistiske med tanke på hvordan man skal komme i mål med denne betente saka.

Ingen kjøpere

Det mest åpenbare problemet er at ingen har sagt seg villige til kjøpe eiendommen. Underskrevne intensjonsavtaler med mulige framtidige leietakere, som Kultur i Troms og gourmetrestauranten Umami, har sannsynligvis svært liten verdi så lenge ikke en eneste investor ønsker å kjøpe eiendommen.

Sentrumsplanen

- Jeg må bare slå fast at i dag er avstanden mellom partene svært stor. Nå får vi i første omgang avvente den nye sentrumsplanen, sier rådmann Hugo Thode Hansen.

Den lenge etterlengtede planen skal vedtas i kommunestyret i oktober eller november. Opprettholdes vedtaket om rivingsforbud for Gammelbrygga, vil det kunne endre situasjonen.

Men om det da kan bli aktuelt med ekspropriering, eller om Brygga Utvikling vil kunne fremme krav om innløsning av eiendommen, vil rådmannen foreløpig ikke ha noen formening om. Heller ikke spørsmålet om kommunen selv kan tenke seg å legge det nødvendige antallet millioner på bordet, vil han gi noen signaler om.

Opphetet debatt

Torsdagens debatt i kommunestyret ble som ventet opphetet og preget av de samme konfliktlinjer som før.

Frp og Høyre kjemper fortsatt like hardt for at utbyggeren skal gis mulighet for å oppføre sin planlagte boligblokk. Men med 20 mot 13 stemmer ble det bestemt at rådmannen må inngå nye forhandlinger med eieren.

- I denne saka støttet jeg meg på en klok uttalelse fra daværende gruppeleder i Høyre, Andreas Isachsen. Han sa for mange år siden at det var på tide at politikerne setter seg i førersetet og bestemmer hvordan utviklinga av byen skal være. En så viktig sak kan ikke overlates til tilfeldige entreprenører og utbyggere. Det synspunktet deler jeg helt og fullt. Vi i flertallet vil bevare Gammelbrygga som en viktig del av byrommet. Men vi skal opptre på en ærlig, ryddig og redelig måte, fastslo Kari-Anne Opsal.

Det etter at Frp hadde foreslått å utsette saka på grunn av lite tillitvekkende saksbehandling og et omfattende hemmelighold av de inngåtte intensjonsavtalene. Forslaget falt, og Frp vil ha lovlighetskontroll av gårsdagens vedtak.