STAVANGER: Det forteller letedirektør Halvor Jahre.

- I Harstad vil det fra tidlig høst sitte fem letefolk. Så får framtidig aktivitet avgjøre om vi klarer å tilføre mer ressurser til dette kontoret. For Lundin er Harstad vikrig og byens styrke er det gode fagmiljøet for denne type folk, sier han.

Lundin har 350 ansatte i Norge. I leteavdelingen til Jahre sitter 50 stykker.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi klarte å øke, til tross for trange tider. Når jeg fikk sjansen var det naturlig at den stillingen havnet i Harstad.

Like mye som Statoil

Ifølge Jahre er de glade for at de valgte Harstad som fra før hadde Total, Statoil og Det Norske (Aker BP) av oljeselskap i byen.

- En av de store fordelene ved å være i Harstad er at det var enkelt å rekruttere folk. I tillegg klarte vi hente lokalt, noe som gjør at vi har en stabil stab, sier han.

Lundin har mye å gjøre siden de fikk mange blokker under den siste tildelingsrunden. De fikk faktisk like mye som Statoil.

- Det viser at vi virkelig satser i nord, og det jobbes hardt for å finne flere drivverdige funn.

De har vært dyktige og har nå Skalle (2011), Gohta (2013) og Alta (2014).

- På disse feltene jobber vi nå med å få til utbygging slik at de kan komme i drift om noen år.

300 millioner år

For tiden har de stor fokus på Altafeltet som er et krevende felt. Korallrevet som er 300 millioner år gammelt  ligger to kiilometer under havoverflata.

- Nå handler det om å bore avgrensningshull for å finne ut hvor bredt og langt det er. Det er en krevende jobb for vi må treffe riktig, sier han.

Jahre mener den oljeaktiviteten som foregår på norsk sokkel er godt regulert og selskapene følger regelverket.

- Vi jobber under et meget strengt regime. Olje- og gassproduksjonen i Norge er blant de reneste i denne industrien, så sjansen for alvorlige uhell er minimal, sier letedirektøren.