STAVANGER: Det forteller grunderne Sigbjørn Tveit og John Klemetsen Jr til Harstad Tidende.

- Det er i trange tider vi vokser, for da må bedriftene spare og da ser de nytten i våre systemer.

Iqubes har spesialisert seg på systemer som effektiviserer, standardiserer og strømlinjeformer bedriftenes systemer og rutiner.

- Den duppen som oljeindustrien er inne i er veldig sunt for bransjen.  Nå får man ryddet opp i måten ting gjøres på slik at man får mest mulig igjen for pengene. Samtidig finner de hva som er kostnadsdrivende.

I eget hus

Selskapet med avdelingskontor i Harstad vokser stadig. Senest tirsdag ble det ansatt tre nye. Nå har de 33 i India og 13 i Norge.

- Våre systemer gjør at bedriftene klarer å drive en kontinuerlig forbedring av driften. Det er noe eierne liker, når de ser på bunnlinjen, sier han.

For vel ett år siden kjøpte de eget hus i sentrum av Stavanger og har hele uken tatt imot kunder og forretningsfobindelser i huset.

- Dette er bare helt perfekt. Vi har god plass til å håndtere alle på en god måte. Selv om vi ikke er på selve messen, så utnytter vi synergiene vedå lage en minimesse hos oss, sier han.

Nytt harstadforsøk

For tre år siden gjorde de et skikkeliig forsøk på å få et fotfeste i nord, uten å lykkes.

- Vi var kanskje ikke helt heldig med partneren. Men nå føler vi tiden er inne for å gjøre et nytt forsøk. Denne gangen skal vi gå fram annerledes. Vi vet at mange bedrifter i nord ønsker seg inn i oljebransjen og da må de være ISO-sertifisert. Ellers kan de bare glemme å få oppdrag. Med våre systemer får de nødvendig godkjenning og ikke minst er systemet så robust at det  v tett opp driften slik at man ikke minster kunnskap og kompetanse underveis, sier han.