–Jeg setter pris på tilliten fra nominasjonskomiteen, sier Amundsen.

Han har lang erfaring fra Stortinget etter å ha vært stortingsrepresentant fra 2005 til 20013.

Også Hanne CS Iversen er fornøyd.

– Det er veldig hyggelig å få nominasjonskomiteens tillit, men det er fortsatt en lang vei å gå. Det er slett ikke sikkert at dette blir det endelige resultatet, sier Iversen.

Hun synes det er veldig hyggelig at to politikere fra Harstad topper listen.

– Det viser at Harstad Frp gjør en strålende jobb, sier Hanne CS Iversen.

Ut på høring

Nominasjonskomiteens forslag blir nå sendt ut til lokallagsstyrene og til FpU til høring. Før sommeren ble det kjent at Øyvind Korsberg trekker seg som stortingspolitiker. Han har innehatt førsteplassen på Frp-lista til Stortinget siden 1997. Nå er topplassen overlatt til Harstads Per-Willy Amundsen.

På de neste plassene følger Hanne CS Iversen, Harstad, Kristian P. Wilsgård, Tromsø, Ida Gårseth Hov, Lenvik og Harstads Kristian Eilertsen som nummer fem.

Nr. 6 er Anne Kristin Korfur, Nordreisa. 7. Vidar Langeland, Skjervøy, 8. Britt Hege Alvarstein, Tromsø, 9. Tom Erik Forså, Dyrøy og 10 Anne Grethe Svee Strande fra Harstad.

Kan endre seg

Per-Willy Amundsen minner om at dette er første listeforslag fra nominasjonskomiteen, og at ting kan endre seg utover i prosessen. Den endelige listen skal vedtas på Troms Frps nominasjonsmøte i november.

– Uansett er jeg glad og ydmyk over å bli vist slik tillit, sier Per-Willy Amundsen.