STAVANGER: Han har brukt uken på oljemessa til å få flere til å tro på ideen hans.

- Det har vært en spennende uke og jeg har fått positiv respons som gjør at jeg vil jobbe videre med den. Jeg hatt møter med flere selskaper og loddet ideen til alle jeg har møtt, sier han.

Han har 28 års erfaring i bransjen og oppdaget et kunnskapshull i mellom seismikkleverandører og de mindre oljeselskapene. Et hull han mener han kan tette og som igjen vil gi økte inntekter for alle parter.

-Jeg vil levere en løsning som sørger for at dataene som seismikkselskapene leverer til oljeselskapene blir mer tydelig og som blir enklere å bearbeide, sier han.

- Skal være limet

Han har jobbet med dette i mange år og så ofte at kompetansen hos de mindre oljeselskapene og seismikkselskapene manglet.

- I dag brukes ikke optimal teknologi, og den skal jeg optimalisere til beste for begge parter. Jeg er ikke alene som har savnet en bedre arbeidsprosess med å bearbeide seismikkdataen, sier han.

Han ønsker å være limet mellom selskapene slik at de kan få et bedre bilde av geologien under havbunnen.

- Det handler om å treffe riktig når det skal letebores og med god signalbehandling kan utvinningsgraden økes på eksisterende felt. I dag klarer de å få opp knapt femti prosent. Norne har cirka 53 prosent som er høyt. For hver ekstra prosent de klarer å utvinne ekstra går rett i bunnlinjen på selskapene, sier Klefstad.

Frist til 1. mars 2017

Ideen ble lansert på en geologikonferanse i Wien i mai i år, og responsen var så positiv at han har jobbet videre med den.

- Nå jobber jeg for å få en partner hos et av seismikkselskapene. Det er jeg avhengig av for å komme meg videre.

Han er i dialog med Innovasjon Norge og de er også positiv.

- Jeg har håp om å få støtte hos Innovasjon Norge til å lage en mulighetsstudium.

Veien for grunderen kan være lang, men han har satt seg et klart mål.

- Innen 1. mars til neste år må jeg ha fått ei avklaring om det er realisme i prosjektet. Har jeg ikke fått en løsning, må jeg finne noe annet å gjøre, sier han.