Det sier Trond Heide Henningsen. Han er styremedlem i Troms og Finnmark elbilforening og mener det er på tide at Nord-Norges tredje største by får på plass en hurtigladestasjon for elbiler.

- Som representant for elbilforeningen ønsker jeg å understreke viktigheten av en hurtiglader i Harstad. Strengt tatt er del flaut at folk fra Vesterålen ikke kan dra på dagstur til Harstad på handel, mens det går helt fint andre veien. Og som Harstad Tidende korrekt påpeker - det er flust med ladere sør for Trondheim.

Det er nå på tide at laderne kommer fortløpende her nord. I Tromsø har de fått på plass hurtiglading, sier Henningsen. Han oppfordrer kjøpesentrene til å kjenne sin besøkelsestid.

Må ta ansvar

- Jeg synes kjøpesentrene slipper for billig unna. Der bør det som et minimum etableres semihurtigladere for å gi et ekstra tilbud og en sørvis til kundene - og ikke minst gi sine kunder muligheten til å komme seg hjem igjen.

Jeg er sikker på at de som er først ute med dette vil dra nytte av økt kundetilstrømming, ikke minst fra kunder i distriktene som har behov for lading av elbilen mens de utfører sine ærender, sier arbeiderpartipolitikeren i Harstad. Han skryter av arbeidet som Harstad kommune gjør for å få på plass ladestasjoner i byen før 1. januar 2018.

Ros til kommunen

- Jeg vil gi ros til rådmannen. Elbilforeningen ser mot Harstad og viser til hva kommunen gjør når vi skal fortelle om gode eksempler, sier Henningsen og henviser til Harstad kommunes vedtak i april i år der kommunen vedtok å etablere offentlige ladestasjoner for elbiler. Her heter det at det skal etableres 20 ladestasjoner for elbil i Harstad sentrum. Hver ladestasjon skal ha 2 ladepunkt, til sammen 40 ladepunkt. Ladestasjonene skal fordeles på de forskjellige parkeringsområdene i sentrum, slik at hvert parkeringsområde har tilstrekkelig ladekapasitet. Ladestasjonene skal etableres før den nye parkeringsforskriften trer i kraft 1. januar 2018.

- Dette blir ikke hurtigladestasjoner, men vil være et kjærkomment tilbud til de mange som etter hvert behøver å fylle etter med litt strøm for å være sikker på å komme seg hjem, sier Trond Heide Henningsen.

Tidligere denne uka åpnet en ladestasjon på Setermoen, noe som gjør det enklere å planlegge en tromsøtur.

Tesla etablerer sine egne ladestasjoner, kun for teslaeiere. Foto: frank r. roksøy
- Jeg synes kjøpesentrene slipper for billig unna, sier Trond Heide Henningsen. Foto: frank r. roksøy