Ifølge teamet bak konferansen, Nina Dons Hansen, Victoria Bakken og Hege- Beate Eriksen, er det et helt bevisst valg å hente inn krefter utenfra for å lede denne konferansen.

– Med nye øyne

– Vi mener det er fornuftig å hente inn personer utenfra som kan se våre styrker og svakheter på en annen måte enn vi som står midt oppi det til daglig ser. Nedregård er journalist og forfatter med god kunnskap om næringslivet og hva som kreves for å lykkes.

– Hun er også en ofte benyttet konferansier og debattleder på denne type konferanser, og kommer helt sikkert til å stille kritiske spørsmål og foreslå løsninger vi kan benytte oss av i fremtiden, sier Dons-Hansen, Eriksen og Bakken.

– Rett og slett unikt

Nedregård har allerede etter kun et døgn i byen fått oppleve noen av styrkene Harstad har å by på, men er først og fremst opptatt av hvordan hele regionen kan dra nytte av hverandres styrker.

– Jeg har hørt mye om gourmetbyen Harstad og de mange flinke restaurantgründeren dere har her. Nå har jeg fått bekreftet dette, og er imponert over det jeg har opplevd. Rett og slett unikt vil jeg si.

- Må legge til rette

Men regionen som helhet mener jeg har en rekke næringsaktører som har mye å hente på å se hvordan man gjennom et tettere samarbeid kan dra veksler på hverandres kvaliteter. Kultur og kulturnæringer er bare en av mange næringer i denne sammenheng, sier hun og legger til:

– Det er også viktig å snakke sammen, bli oppmerksom på de muligheter og arenaer som finnes hos nabokommunene i regionen. Her må næringsaktører komme med innspill om ulike behov til ordførere og politikere, og disse må bidra med å legge forholdene til rette for nærmere samarbeid, sier Nedregård.

– Denne næringskonferansen passer for alle, fra bonde til fisker, unge som gamle, ingeniører som akademikere. Kort sagt alle med ideer og meninger om fremtidens muligheter innen ulike næringer i regionen er velkommen, sier Dons-Hansen, Eriksen og Bakken.

Victoria Bakken (f.v.), Hege- Beate Eriksen, Renate Nedregård og Nina Dons-Hansen. Foto: Andreas Isachsen