Hvordan oppmøtet skulle bli, var det egentlig ingen som visste på forhånd ettersom billettene kun ble solgt i inngangen. Da det hele startet var rundt 50 personer på plass, og inkludert artistene som skulle opptre ble det rett og slett folksomt ved bordene i Nordic Hall.

Eneste kur

Bakgrunnen for konserten er MS-syke Hanne Bergs ønske om å få gjennomført en stamcellebehandling i Moskva. Venninnen Anne Kristine Ekman startet en innsamlingsaksjon for en måned siden og hadde ideen til tirsdagens konsert i Nordic Hall, der pengene går til Bergs behandling.

Ekman innledet kvelden med å fortelle hva MS er og hvordan det er å leve med sykdommen. Hun måtte ta en pause i fortellingen fordi tanken på venninna gjorde at tårer og følelser presset på.

– Stamcellebehandling er den eneste kuren, men den koster fra en halv million kroner og oppover, sa hun. – Og i Norge er det intet tilbud til henne.

– Jeg er uendelig takknemlig overfor alle som har stilt opp og jeg har lovet Hanne å si tusen, tusen, tusen takk. Vi skal få henne til Moskva, sa Ekman før hun også takket på egne vegne og tørket tårer.

Startkapital

Deretter var det auksjon av en gavepakke bestående av lunsj, middag, hotellopphold og konsert. Og selv om det startet tregt, tok budgivningen seg opp. En student i salen rakte opp hånda i en annen hensikt og bød dermed 2800 kroner, men ble «reddet» av personen som hadde høyeste bud – 3000 kroner.

Så var det musikken og sangen som talte. Mange artister ønsket å gi sin støtte og stilte på scenen. Der var Trinity, Magnus Wærness, Dominique Goyot, Santus, Misty og Care Gospel.

– Vi er ute etter startkapital, ikke hele summen. Alle monner drar. Trinity selger eksempelvis sin CD for 200 kroner og gir halvparten til Hanne, sa Ekman.

Fortsetter

Hun forteller også at Hanne Berg har sendt søknad til Moskva.

– Når hun kommer til behandling vet vi ikke. Det kan bli i år eller neste år.

Og imens fortsetter innsamlingsaksjonen Anne Kristine Ekman startet for å få venninna Hanne Berg til behandling i Moskva.

SYK: Hanne Berg (t.v.) har MS og håper å komme til behandling i Moskva. Foto: Åse Hjelvik