STAVANGER: Total har ikke drevet plattform langs norske kystensiden de stoppet produksjonen på Friggfeltet i 2004.

Johansen, som er oppvokst i Heggen Alle, sier det blir en milepæl for selskapet og han er glad for at han får lov til å være med på etableringen.

- Det er veldig spennende og nyskapende det vi nå gjør. Jeg er så heldig å være i en utrolig spennende bransje som er i en voldsom utvikling.

38 ansatte

Martin Lingefeltet blir et spesielt felt der operatørene sitter på land og fjernstyrer feltet.

- Det gjør at vi kan ha færre folk på plattformen, noe som vil øke sikkerheten for de ansatte. Jeg som plattformsjef må være om bord, sier han.

Johansen har ansatt 38 personer til plattformen. Når den er i drift vil den sysselsette 19 som jobber offshore.

Martin Lingefeltet ligger ved Oseberg og i tillegg til plattformen vil det ligge et lagerskip som skiper ut oljen.

- Feltet består også av gass. Gassen skal til England, sier han.

Totalt prøvde seg på Norvargfeltet i Barentshavet, men det hullet var tørt.

- Vi har et lite funn i nærheten av Norne, men på grunn av den lave oljeprisen og kostnadene med å starte opp feltet har vi besluttet å droppe å utvinne det. Vi har likevel investert i nord. Blant annet eier vi 20 prosent av Snøhvit, og er dermed den største investoren i Finnmark.

Naturlig å ha kontor i Harstad

Oljeselskapet som er et av verdens største har én stilling i Harstad. Det har de hatt de siste 20 årene. I dag er det Roald Johansen som jobber i Harstad.

- Selv om vi ikke har aktivitet i nord, har vi valgt å opprettholde kontoret. Det er viktig å ha en tilstedeværelse i landsdelen og da er Harstad et naturlig sted.

Johansen er selskapets samfunnskontakt og ivaretar infrastruktur, følger opp prosjekter, forskning og utdanning. I tillegg har Total en del kultursponsing som han har ansvar for å følge opp, sier Oddgeir Johansen.

Total har en stor stand på Ons, men de bruker mindre penger i år enn tidligere.

- Jeg har ikke allverden av erfaring med å stå pa stand i Ons, men mitt inntrykk er at det er mindre folk enn tidligere messer.

Totalt E & P Norge har 450 ansatte i Norge. Hovedkontoret ligger i Paris.