Dette bekrefter sjef for radiodistribusjon i NRK, Petter Hox. Han har sammen med veteram Tore Øverstad (NRK) og teknikker Olav Fostås (P4) sjekket ut forholdene i nord de siste ukene.

– Denne uke har vi avsluttet vår runde i Harstad og Troms. Vi har nå sjekket ut Harstad og vi kan nå si at kommune skal være klar for DAB-radio i 2017, sier Petter Hox.

NRK-kollega Tore Øverstad er med på turen og gått inn i pensjonistenes rekker,

– Jeg har vært med på utbygging av AM-nettet på 60-tallet. Deretter var jeg med på utbygging av FM-nettet, forteller Tore, som nå har vært med på sjekke DAB-nettet rundt i Norge.

Onsdag 11. januar 2017 kl. 11.00 slås FM-senderne i Nordland av. Deretter slukkes de regionvis inntil de siste senderne slås av i Troms og Finnmark.

Siste runde

– Dette er vår siste runde i Nord-Norge med tanle på sjekke dekningen. Vi har funnet flere plasser i Finnmark og noen plasser i Nordland, der DAB-dekningen har vært for dårlig, sier Hox, om hvor det vil bli satt opp nye sendere.

– I Finnmark jobber vi med å få bedre DAB-dekningen på veistrekket Karasjok-Tana. Det vil bli ordnet. I Troms har vi orndet dekningen i Målselv-området. Der har det vær klager på DAB-signalene, forteller Hox.

Nordland

I 2017 skal FM-nettet til NRK gradvis tas ned. Først ut er Nordland fylke i januar. 11. januar skal en over på DAB.

På Andøya

– I løpet av turen vi har hatt her i nord de siste ukene har vi kjørt rundt på hele Senja. Her skal alle tettsteder ha god DAB-dekning, sier Hox.

– Vi tok fergen fra Senja til Andøya i Nordland. Her fant vi et tettsted der det var svbake signaler. Det var på Nordmela. Det er en av plassene her i nord som vil få ny sender, forteller Hox.

– Når det gjelder DAB-dekningen inne i tunnelene, så er det Statens vegvesen som har ansvar for dette. sier Petter Hox.

KLAR: Petter Hox (foran t.h.) er sjef for NRK radiodistribusjon. Sammen med Tore Øverstad (NRK-veteran) og teknikker Olav Fostås (P4) har sjekket DAB-signalene i Troms. –Her i Troms er det gode forhold, sier Hox.