HARSTAD: En trafikkulykke på tur til travkjøringen - på veien mellom Kiruna og Abisko var det mye regn og vanskelige kjøreforhold. Det førte til at veibanen var våt. Amatørtrenerne Hemmi Salminen og Henry Flink hadde kursen for Harstad med en hest i sin hestebil og to på hengeren. Da løsnet plutselig hengeren fra bilen, og sendte hengeren i grøfta på dramatisk vis.

– Hestehengeren veltet over på sida i grøfta og taket knuste. De to travfolkene trodde det verste på sine hesters vedkommende, sier finnenes travkontakt, Kristian Leikvoll.

- Trodde det verste

Han fikk oppringing fra sine finske trav-venner og fikk høre om hendelsen. Senere på kvelden ble han oppdatert på det som hadde skjedd.

– De opplevde hendelsen som svært dramatisk, og trodde at det hadde gått på verst tenkelige vis for de to hestene. Men da de hørte bevegelse innenfra hengeren, kunne de trekke et lettelsens sukk. På telefonen sa de til meg ved flere anledninger at Gud var med oss i dag, sier Leikvoll om sjokket.

Hestene ble reddet ut i gjennom det ødelagte taket på hengeren. Mens to av dem gjorde vendereis, ble den siste hesten stående igjen på en ridestall i Kiruna. Hestene ble naturlig nok strøket fra V65-omgangen i Harstad.

– Det finske reisefølget som til sammen talte fire personer, kom vel hjem til Rovaniemi natt til søndag, sier Leikvoll.

Vinner-finne

Johanna Kauppila fra Torneå, like over grensa til Sverige, skulle også ha vært med i dette reisefølget. Men en misforståelse førte til at hennes bil med to hester på hengeren ble kjørende foran den andre gruppen.

– Vi møttes i Kiruna, men det skjedde en misforståelse her. Det var et lite sjokk å høre om deres ulykke, sier Kauppila og opplyser også at det regnet kraftig hele veien.

Hun var eneste finske bidragsyter til lørdagens løpskjøring på Harstad travpark. Det endte på best mulig vis for hennes El Acid, som seiret i dagens fjerde løp på travparken.

– Vi tar gjerne turen til Harstad for å kjøre travløp. Her er løpstilbudet interessant. Derfor kjører vi gjerne fra Finland for å delta i Harstad. Det er gode penger å kjøre om her, mener den finske hesteeieren.

Tre seirer

For de lokale kuskene var det Stian Pettersen og Mats Runnar Ringberg som hentet hjem seirer denne kvelden. Mens Pettersen både loset Atom Vito og El Acid inn til seier, innfridde Ringberg favorittspillernes forventninger ved å lose familiehesten Camilio inn til hestens tredje strake seier. Hans Chistian Holm og Dag Svenung Dalen sikret seg to seirer hver.