STAVANGER: Nord-Norgestanden har fått en av de bedre plasseringene i en av de mange hallene. De holder til i Dnb-arena som er den nye ishockeyhallen i byen.

Harstad,Narvik og Lenvikstanden er mindre enn tidligere, men har fått flott plassering ved hovedveien i hallen.

Alt ligger an til at Nord-Norge vil gjøre seg bemerket. Som vanlig er Tromsø dominerende og kaller seg for den aktiske hovedstaden. Tromsø  sammen med Helgeland, Bodø og Hammerfest er de som satser tyngst i Stavanger.

Nord-Norgestanden er den første du kommer til når du kommer inn på den ene siden av Hall 9. Også i år vil det arktiske kjøkken friste med nordnorske delikatesser, noe som hvert år er svært populært.

Statsministeren

Totalt vil det være om lag 1.000 utstillere fra hele verden. Harstad Tidende vil være til stede hele uken og skrive om det som skjer med de lokale aktørene. Teknor, Polarkonsult, Norbase, Kunnskapsparken Nord, Harstad Elektro og Hamek er harstadbedriftene som deltar. I tillegg er det en rekke bedrifter fra regionen og landsdelen. Dette er den viktiste møteplassen i Europa for olje- og gassnæringen. Blant annet vil statsminister Erna Solberg (H) være en av deltakerne, foruten oljetopper fra oljeselskapene.

Tonet ned innsatsen

En rask runde på deler av messeområdet, det er ikke mulig å gå raskt gjennom hele området, viser at noen av oljeselskapene og leverandørene har tonet ned sine stand. Ikke alle er like prangende som tidligere, men det er ikke vanskelig å se at mange fortsatt bruker penger i denne uken.