Harstad: Harstadværingen har hatt et års pause fra motorsporten etter å ha kjørt rallycross i fem år. Første helg i august ble det comeback for Johansen, da han kjørte bilcross i Lofoten. Lørdag og søndag var han tilbake på Åsegarden Motorsportsenter, Johansens tidligere hjemmebane.

– Jeg var selvfølgelig spent. I Lofoten har jeg jobbet de siste årene, og derfor kjørte jeg også i dag for NMK Lofoten. Det er lenge siden forrige gang jeg har deltatt i en konkurranse her, og derfor ønsket jeg selvfølgelig å prestere, sier han.

Finjord skuffet

I A-finalen i Bilcross Senior tok Eirik Finjord raskt ledelsen, men forhåndsfavoritten stoppet opp, og måtte kjøre ut av banen etter bare en runde. Derfor kunne Glenn Johansen gasse på og gå opp i ledelsen.

– Jeg fikk et tenningskutt. Vi hadde fikset det i går, men så skjedde det i finalen i dag. Det var helt uventet. Jeg lå først, og da er det kjedelig at slikt skjer. Motorsport gir mye, men av og til forferdelig lite, sier Finjord.

Mislykket comeback

Finjord var ikke den eneste som var uheldig. Yngve Midling hadde et comeback denne helga. Hele 13 år siden var det sist Midling konkurrerte. Under løpet kolliderte en annen bil i han, noe som gjorde at bilen tok fyr.

– Det var selvfølgelig kjipt at den første helga jeg var på banen igjen skulle ende slik, men jeg har kjørt så mye tidligere at dette ikke er verdens undergang for meg, sier han.

Midling fikk fikset bilen før finalen, men UYngve måtte stoppe opp og kjøre bilen av banen under finaleløpet.

– Jeg fikk den fikset før finalen, men jeg måtte stoppe opp. Det er ikke så ille, for det er slikt som kan skje i motorsporten. Å komme ut på banen, og å delta på en konkurranse igjen, var helt fantastisk, sier han.

Veteranen delte bil sammen med unggutten Kristian Olufsen denne helga.

– Jeg gleder meg allerede til neste løp. Dere blir å få se mer av meg, sier han.

– God motstand

For Glenn Johansen ble Finjords stopp en gullbillett.

– Det er selvfølgelig synd at det skulle gå slik for Finjord i finalen, men jeg ble glad da jeg så han stoppet. Da skjønte jeg at jeg kunne vinne, for jeg tror ikke at jeg kunne gjort det hvis han hadde vært med i løpet, sier Johansen.

Johansen fikk problemer med bilen under løpene lørdag, men brukte lørdagskvelden på å fikse bilen før A-finalen søndag, som han hadde kvalifisert seg direkte til.

– Jeg kjørte aggressivt ut, litt som Petter Solberg bruker å gjøre. Det var gode motstandere jeg møtte, og derfor føltes det ekstra godt å vinne. Å komme over målstreken og forstå at jeg hadde tatt seieren føltes helt fantastisk, sier han.

Glenn Johansen forteller at han kjørte aggressivt ut i finalen. Det førte til seier. Foto: Theodor Karlsen
Eirik Finjord fikk et tenningskutt, og derfor stoppet bilen. Det ble ikke seier slik han hadde håpet. Foto: Theodor Karlsen
Det ble dramatisk da bilen til Yngve Midling tok fyr. Brannen ble heldigvis raskt slukket. Foto: Theodor Karlsen
Yngve Midling fikk hjelp til å fikse bilen etter at den tok fyr bak. Han fikk den til å starte før finalen, men bilen stoppet under finaleløpet. Foto: Theodor Karlsen