Kvæfjord: For det så på mange måter litt mørkt ut for skånlendingene da det gjensto noen minutter av kampen. Fredrik Jensen hadde akkurat sendt hjemmelaget til himmels etter at tabelljumboen hadde utliknet mot skånlendingene og var i ferd med å kjempe seg fram til ett poeng mot tabelltoeren. Men det var imidlertid før Terje Balteskard kom framover på banen. Veteranen fant Hustad på bakre stolpe. Han holdt hodet kaldt, og satte ballen kontrollert og sikkert i nota for serietoeren.

– Det var selvfølgelig artig å avgjøre kampen for oss. Men en god bit av æren skal Terje få. Hans pasning sørget for at dette målet var nesten ferdigscoret, sier en fornøyd Hustad etter at kampen var klar for historiebøkene søndag ettermiddag.

– Svakt

Midtbanemannen til Skånland går likevel langt i å antyde at dette slett ikke var skånlendingene på sitt beste.

– Vi har kampplanen klar på forhånd, og skal gå på banen for å kontrollere dette hjem uten å slippe inn mål. Det gjør vi ikke. Derimot slipper vi inn to skikkelige drittmål. Og det er rett og slett for dårlig av oss, mener Hustad.

Han understreker samtidig at laget igjen viste egenskapen mange topplag innehar, nemlig å vinne på en heller middels dag.

– Vi kom hit for å vinne, og tar seieren med oss hjem. Vi har begynt å bli en ting for oss å bli en god egenskap for oss, sier Hustad. Han var også med på å vinne med de samme sifferne på hjemmebane sist helg. Da var Stålbrott lagetsmotstandere på Evenskjer kunstgress.

– Gjorde et forsøk

Kvæfjord-trener Sveinung Næss Meyer klarte ganske raskt å riste av seg at det var seieren som glapp i sluttminuttene. Han understreket derimot at han var relativt tilfreds med innsatsen til hans menn.

– Vi har ikke tapt kampen selv om vi på ett tidspunkt i andre omgang ligger under med 0-2. Derimot så reiser vi oss og utlikner skånlendingenes ledelse. Det viser at det ikke er noe å si på moralen i laget. Vi prøvde å stoppe skånlendingene, men lykkes bare nesten i dag. Blant de som fortjener ros er Marius Wikestad Pedersen. Han påtok seg rollen som sisteskanse, og storspilte for oss. For vår del er han dagens mann, sier Næss Meyer. Ivar Hjelvik