HARSTAD: Det sier HILs drivende midtbanespiller Mathias Nicolaisen om stjernetreffet som sendte HIL i føringen. Skuddet fra 25 meter føk som et prosjektil over en relativt sjanseløs Fredrik Mjøen Bakkelund i Senja-målet.

– Jeg har levert noen langskudd som har gått både til Trondenes og til kirka. Men da jeg fikk den på lissa og mottok den med et perfekt førstetouch, så bestemte jeg meg for at det bare var å kline til, sier Nicolaisen om skuddet fra skrått hold.

Hans rakett kan fort kvalifisere til årets mål på Harstad stadion.

– Det er viktig at vi får løsnet skudd imot mål, i stedet for å spille på oss brudd. Vi er jo ikke Barcelona, og klarer jo ikke å tre oss i gjennom overalt, sier Nicolaisen.

- Ville vinne mest

Etter at Alex Jensen sørget for å rette opp Knut Jørgen Evensens feil som førte til straffe midt i omgangen, kom kalddusjen sju minutter før pause. Rigde Robertson kunne styre inn utligningen på dødball med et flott hodestøt.

– Scoringen er god den, men samtidig er dette for dårlig av oss. Vi bruker å være kyniske på defensiv dødball, og burde også ha klart dette i denne sammenhengen, mener Nicolaisen.

I en jevn og spennende andre halvdel var det derimot vertene som fikk det nødvendige grepet på forestillingen. Og da Hans Wilhelm Willassen og Truls Torblå entret arenaen, fikk laget inn en ny dimensjon i angrepet. Duoen ble helt sentral da vertene scoret sitt avgjørende mål. Willassen kom seg løs fra sin oppasser og slo en glitrende pasning til en Truls Torblå som kom stormende i overlydsfart på bakre stolpe. Hans lange tå var nok til å vinne dagens viktige oppgjør.

– Slik jeg ser det så var det laget som ville vinne mest i dag som tok hjem seieren. Vi blir kjørt litt i første omgang, men har det lille ekstra når kampen skal avgjøres. Vi har mest vinnervilje i dag. Det tror jeg gir oss en arbeidsseier på en middels dag,

- Fantastisk klubb

Den offensive midtbanespilleren mener at de åtte kampene som gjenstår for laget skal innbringe såpass mange poeng som kreves for å havne blant de sju beste i divisjonen som slipper nedrykket til fjerde øverste nivå.

– Jeg tror på at det er fullt mulig å kunne ta godt med poeng i kampene som kommer. At det dreier seg om mange kamper mot lag med tilhold over oss på tabellen utgjør bare ei ekstra utfordring for oss. Og det tar vi på strak arm. For oss tror jeg det er noe med å klare å isolere fokuset utelukkende å å hente hjem tre poeng i neste kamp. Samtidig har vi blitt et lag og et kollektiv som fungerer, mener Nicolaisen.

– Hva tenker du om framtida di i Harstad?

– Per dags dato stortrives jeg i klubben. For selv om det står skrevet millionbeløp med rød skrift i regnskapene, så vet de virkelig hvordan de skal ta vare på spillere her. Eksempelvis blir man møtt av 10-15 veteraner som er interessert, og lurer på hva man tror om kampen. Man blir ivaretatt på en helt spesiell måte i klubben. Sånn sett skiller de seg veldig ut i fra mine opplevelser fra tida i Mjølner. Her blir man prissatt på en helt annen måte, mener Nicolaisen.