Han hadde nok mest lyst til å stå på førsteplass over de nominert fra Arbeiderpartiet i Troms, men Martin Henriksen er uansett så godt som sikret en ny periode på Stortinget hvis innstillingen fra komiteen står fast i november når saken endelig avgjøres.

- Jeg er absolutt fornøyd med tillit på sikker plass. Det ville kanskje være for mye forlangt å ha både første- og tredjekandidat fra Harstad, sier Henriksen.

På lista står han på andreplass sammen med Kari-Anne Opsal fra Harstad som fikk tredjeplassen. Øverst på lista står fylkesrådsleder Cecilie Myrseth fra Tromsø.

- Det er historisk at Ap har en kvinne på førsteplass. Det synes jeg er veldig flott.

Det aller iktigste er lista og at Ap i Troms har et lag som kan gjøre det veldig god jobb - både i valgkampen og for Troms og Nord-Norge på Stortinget, sier Henriksen.

- På en måte er det valgkamp allerede, sier representanten som skal be om stemmer i valget i 2017.

- Det partiene gjør denne høsten, ikke minst rundt Statsbudsjettet, blir viktig for om folk har tillitt til partiene. Vi skal ha et klart og sterkt alternativ til Høyre- og Frp-regjeringen som nedprioriterer distriktene.

De viktigste sakene for Henriksen er arbeidsplasser, ny giv i nordområdepolitikken, velferd, skole og helse foran store skattekutt.

- I tillegg er det klart at vi må ha en aktiv fiskeripolitikk og skape næring langs hele kysten for å sikre framtiden til Nord-Norge.