- Nedleggelsen viser at vi har såpass kontroll på asylstrømmen at vi ikke trenger så mange asylmottak i Harstad. Det er gledelig, sier Eilertsen, som er Fremskrittspartiets nestleder i kommunestyret.

- Ønsker å redusere omfanget

Frp har vært kritisk til antall mottak i lang tid.

- Et lite samfunn som Harstad har begrenset kapasitet til integrering, spesielt når Arbeiderpartiet og ordfører Marianne Bremnes bosetter uansvarlig mange i byen. Derfor er dette en fornuftig avgjørelse, og i tråd med Fremskrittspartiets vurderinger, sier Eilertsen, og legger til:

- At ett av dem nå forsvinner er noe vi mener er bærekraftig for Harstad-samfunnet. Frp har gått til valg på å redusere bosetting i Harstad, si nei til alle forespørsler om nyetableringer av mottak i Harstad og har et ønske om å redusere omfanget av det siste mottaket vi har her i byen, og på sikt avvikle det. Det må ses i tråd med at det kommer færre asylsøkere til Norge.

Han føyer til at det ikke er hyggelig for de ansatte som blir berørt av nedleggelsen.

- Det går generelt bra med arbeidslivet i Nord-Norge, så jeg er sikker på at disse personene kommer til få seg en ny jobb veldig fort. Det kan ikke være slik at vi skal basere økonomien i Nord-Norge på drift av asylmottak, påpeker Eilertsen.

- Åpenbart resultat

Eilertsen påpeker at nedleggelsen av mottakene i Norge er et åpenbart resultat av at Fremskrittspartiets politikk i regjering fungerer.

- Man har klart å få kontroll på situasjonen og ryddet opp i kaoset Arbeiderpartiet skapte da de inviterte 10.000 til Norge i fjor, sier politikeren, og fortsetter:

- Harstad har utfordringer med integreringen, i likhet med alle andre byer i Norge. Da sier det seg selv at det er for mye med to store asylmottak i vår by. Derfor er det en gledens dag at våre argumenter er tatt på alvor.