Trondenes tingrett bestemte også at en Iphone og to Samsung telefoner som var brukt til oppringingene skulle inndras.

Saken gikk som tilståelsessak da tiltalte erkjente seg skyldig i henhold til tiltalen.

I perioden 11.12.2015 til 02.01.2016 ringte han gjentatte ganger til NN uten å gi seg til kjenne da oppringingene ble besvart.

I perioden 2.03.2016 til 12.03.2016, som regel på nattestid eller tidlig morgen ringte han minst 17 ganger til NL uten å gi seg til kjenne da hun svarte telefonen.

I perioden 24.02.2016 til 29.03.2016, vanligvis om natten eller tidlig morgen, ringte han rundt 100 ganger til NO uten å gi seg til kjenne da hun svarte.

Alle jenter.

Redde og bekymret

Tiltalte sa i retten at han følte han slappet av når han ringte. Han hadde ingen seksuelle motiver bak oppringingene. Han ringte bare til de fornærmede og lot telefonen ligge uten at han hørte på eller sa noe. I retten sa han at dette var en avhengighet. Han er veldig innesluttet og ensom og tiltalte mente at det kunne være en årsak til at han drev med oppringingene. Han forklarte at han ringte både kjente og ukjente. Han hadde forståelse for at oppringingene var plagsomme og at de fornærmede var redde og bekymret.

Tiltalte er dømt og bøtelagt flere ganger for lignende tilfeller, senest i Trondenes tingrett sin dom 22.12.2015, noe retten mener er skjerpende. I den dommen ble han å dømt til 120 dagers fengsel, hvorav 45 daget betinget.

Strengt

Dommerfullmektig Kristian Fredheim mener at til tross for at mannen en rekke ganger er domfelt og bøtelagt fortsetter han med sjikanøse telefonoppringinger. Fornærmede har opplevd de svært mange oppringingene som plagsom og ubehagelig. Omfanget av aktiviteten må bedømmes som grov. Retten mener derfor at det skal reageres med en streng straff. Det foreligger ingen formildende omstendigheter, utenom tilståelsen. Retten viser til at tiltalte tidligere har hevdet å ha sluttet med dette, uten at det har skjedd.

Dommen er i samsvar med Påtalemyndighetens innstilling.