Det hører med til sjeldenheten at Venstres Jan Fjellstad hisser seg så til de grader opp over politiske motstanderes uttalelser i politiske sammenhenger. Onsdag kom unntaket.

Etter at Frps Jostein Rasmussen gjentatte ganger hadde påpekt feil fra Harstad kommunes side ved oppmålingen og stilt spørsmål med hvor mye denne saken hadde kostet kommunen, samt kritisert administrasjonen ved rådmann Hugo Thode Hansen og enhetsleder Jan Inge Lakså for ressursbruken, valgte Fjellstad å uttrykke følgende:

Utover vanlig praksis

– Når jeg hører Rasmussens uttalelser får jeg en følelse av at han opptrer som advokat for Lindberg. Hans resonnementer virker som han er eier av eiendommen. Man kan undres over om han er habil.

– Han har etter mitt syn gått langt ut over vanlig praksis i forhold til saksbehandling, sa Fjellstad, som har vært leder av planutvalget i åtte år, og i denne perioden sitter som nestleder i utvalget.

Til Harstad Tidende sa Fjellstad etter møtets slutt at han i løpet av disse årene ikke hadde opplevd lignende måte å drive saksbehandling på.

Rettskraftig dom

– Jeg har aldri lagt skjul på at jeg kjenner Jann Lindberg. Det har jeg også tidligere gjort kjent, blant annet fra kommunestyrets talerstol, sa Rasmussen, og fortsatte:

– Det er overhodet ikke det som er årsaken til mitt engasjement i denne saken. Jeg ønsker å fokusere på hva dette har kostet Harstad kommunene. Så langt har kommunen måttet ut med over 30.000 kroner og Fylkesmannen har hatt saken flere ganger til behandling og hver gang gitt Lindberg medhold i at det er gjort feil med oppmålingen av eiendommen.

– Advokater og jurister har så langt hatt rett, og det foreligger en rettskraftig dom. Alle eier til marbakken- også Lindberg.

– Hva er det som driver Laksås avdeling til å plage folk på denne måten?

– Det er tross alt skattebetalernes penger som brukes. Nå må det bli slutt på dette tullet, tordnet Rasmussen.

Tar til de grader feil

– Det er ganske sterke karakteristikker som fremsettes av Rasmussen, mente Jan Inge Lakså.

– I tillegg tar Rasmussen så til de grader feil i forhold til eiendomsgrensen. Denne skal stoppe på middels høyvann og er etablert helt korrekt og i samsvar med reguleringsplan og matrikkelloven.

– Feilen som ble gjort var at vi første gang den ble behandlet skulle avvist saken og ikke avslått den.

– Nå oppfordres vi til å avvise saken med henvisning til matrikkelloven da oppmålingsforretning er gjort tidligere, sa Lakså.

Rådmannens tilrådning i tre punkter lyder:

1. Det vises til klage datert 12.05.16 fra advokatfirmaet Føyen Torkildsen

2. Klagen tas ikke til følge.

3. Klagen sendes Fylkesmannen i Troms for endelig avgjørelse.

Tilrådningen ble vedtatt mot Frp og Høyres tre stemmer.

habilitet: Jan Fjellstad stilte spørsmål i planutvaget om hvorvidt Jostein Rasmussen var habil til å behandle saken. Foto: Andreas Isachsen
feil: Jan Inge Lakså mente Jostein Rasmussen tok så til de grader feil i forhold til eiendomsgrenser. Foto: Andreas Isachsen