HARSTAD: Dette er nye toner fra Totonor-hold, etter at de kan se tilbake på en V75-omgang som innfridde de fleste forventninger, både omsetningsmessig og som folkefest. Men etter vel gjennomført sommer, mener Wallervand Reyes at det er på tide å se framover.

– Jeg mener at potensialet absolutt er til stede for å se nærmere på hvordan man kan løfte vårt tilbud på vinteren. Her har vi faktisk flere fordeler og forutsetninger som kan oppfattes som eksotiske, sier Wallervand Reyes.

God hestedekning

Det sportssjefen i Totonor spesielt tenker på ved å rette fokuset imot sesongen som for mange driftsselskap representerer årets mest krevende måneder sportslig, er at det på mange måter er litt motsatt for den nordnorske virksomheten for travsport.

– Det hender at også vi har ett og annet tynnere løp på sommerstid. På vinteren har vi derimot god dekning og er den aktøren nasjonalt som klarer å ha flest hester til start. Derfor tror jeg også at det bør jobbes for å skape et større sportslig arrangement på den årstida hvor oppslutningen er på sitt aller beste. Med den sportslige kvaliteten som vi har her, og et nivå på amatørene som hører hjemme helt i norgestoppen, er det grunnlag for å skape solide løpsgodbiter på denne tida av året, sier sportssjefen.

Stabile forhold

Et annet aspekt som Wallervand Reyes også mener er med på å gjøre en satsing rettet imot Harstad annerledes er baneforholdene.

– Vi er den eneste hovedbanen i Norge som kjører store deler av vintersesongen på isbane. Det betyr stabile forhold både for løp og trening aktørene i løpsbanen, mener Wallervand Reyes.

Hun mener også at det i langt større grad er mulig å trekke inn flere dimensjoner i en slik satsing.

– Vi har jo en arena som bidrar til muligheter på turismefronten. Vi får blant annet inn stadige flere turister som i utgangspunktet er her for å se nordlyset. I denne anledningen mener jeg at det er mulig å lage en ekstra pakke knyttet opp imot hesten, som kan inkludere opplevelser på travbanen, kanefart og ponniridning, sier Wallervand Reyes.