Tirsdag 16. august hadde hun sitt første møte med sine kolleger i Trondenes prosti.

– Jeg ser fram til søndagens ordinasjon. Det skjer om ettermiddagen. Ordinasjonsgudstjenesten ledes av mine kolleger, før jeg får stolten (båndet) over skuldrene under ordinasjonen, forteller hun.

– Min far, biskop Olav Øygard, vil være på plass for å ønske meg velkommen som prest i Nord-Hålogaland bispedømme, forteller 26-åringen fra Alta som i sommer ble uteksaminert ved Menighetsfakultet i Oslo.

– Etter at det formelle i forbindelse med vigslingen, skal jeg holde en preken og lede nattverden, forteller 26-åringen, som er glad for å være tilbake i landsdelen.

Gleder seg

– Jeg gleder meg stort til å ta fatt på jobben som kapellan i Harstad menighet.

Hun overtar jobben etter Stian Holtskog, som nå er rykket opp som prest i Harstad menighet.

Lysten til å jobbe med mennesker var hovedårsaken til at hun skulle gjøre dette yrkesvalget i slutten av tenårene.

– Jeg har i løpet av de første dagene i Harstad gjennomført to begravelser i Harstad kirke, sier den unge teologen fra nord.

– Jeg er i ferd med å sette meg inn i hva som skjer i menigheten og byen for øvrig. Jeg er glad i kultur og musikk. Harstad er i så måte en livlig by med tanke på Festspillene og Bakgården. Det er en festival som jeg ønsker å besøke til neste år. Sist helg var jeg bortreist fra byen, forteller Hanne, som torsdag var gått i gang med å forberede sin første preken i Harstad kirke.

– Jeg har jo tidligere jobbet i Tromsø som vikarprest om sommeren under teologistudiet. Så en har en viss erfaring, sier Hanne Punsvik Øygard.

– Det er jo flott at en i søskenflokken på fire valgte samme yrkesvei som faren, sa hun til oss tidligere i vår da hun var blitt tilsatt.

Biskopen

Søndag blir hun ordinert til prest i Trondenes prosti av sin egen far, Olav.

Biskop Olav Øygard ble i november 2014 ordinert til biskop i Nord-Hålogaland i november 2014. Øygard overtok jobben etter Per Oskar Kjølaas. Også han med solid fartstid som prest i Finnmark. Øygard jobbet i 23 år som prest i nord. De fleste årene i Alta.

– Jeg vet ikke om det er mange slike tilfeller i kirkenes historie der biskoper ordinerer så nær slekt, sier biskopen i Nord-Hålogaland.

Øygard tiltrådte som biskop den 9. november i Tromsø domkirke. Med kong Harald til stede.

Øygard har sin utdannelse fra Det teologiske menighetsfakultet, ble ordinert i 1981 og kommer fra stillingen som prost i Alta, en stilling han hadde hatt siden 2011.

Kommende søndag er det gått rundt 35 år siden Øygard ble ordinert til prest. Da er det ordinasjonen datteren Hanne i Harstad kirke det handler om.

DELTAR: Olav Øygard (60) ble vigslet til biskop i Nord-Hålogaland Bispedømme 9. november 2014. Han er søndag på plass i Harstad kirke, når datteren Hanne blir ordinert til prest.