– Alle i Harstad Idrettslag er enige om at livet handler om så mye mer enn fotball, og det ble dermed naturlig for oss å støtte det viktige arbeidet Kreftforeningen gjør i Harstad. Vi har et ansvar for lokalsamfunnet vi også, forteller styremedlem i HIL Grethe Anthonsen Holm.

Støtter kreftsaken

HIL har til nå solgt over 500 baller og Holm har fått utelukkende positive tilbakemeldinger fra de som har kjøpt. Ideen hentet de fra andre lag og foreninger som har arrangert såkalte “andeløp” i andre områder til stor suksess.

– Det er klart at folk er positive til saken og vi synes det er veldig moro at interessen er såpass høy. Vi håper selvfølgelig på at enda flere henger seg på og deltar på ballracet slik at vi kan slippe løs flest mulig nedover Bergselva på søndag. De tre første ballene i mål vinner et gavekort på 5000kr hver, så du kan fort tjene litt på godviljen, informerer Holm.

Viktig samarbeid

Samarbeidet mellom HIL og Kreftforeningen er en viktig bidragsyter for foreningens drift av arrangementer.

– Vi er takknemlige for samarbeidet vi har med HIL og mulighetene et slikt bidrag gir oss til å hjelpe de som er berørte av kreft. Med sånne bidrag kan vi yte det lille ekstra for de som trenger det, forteller Lisbeth Ringstad ved Kreftforeningen i Harstad.

Pengene som Kreftforeningen i Harstad får inn fra ballracet vil gå uavkortet til støtte av lokale arrangementer i deres regi.

– Vi baserer jo oss på frivillighet og er dermed avhengige av bidrag for å kunne gjennomføre arrangementer for pårørende og etterlatte av kreft. Alle inntektene vi har går til våre tiltak i lokalmiljøet i Harstad, hvor vi arrangerer både temakafe og treffpunkt for barn og unge. Vi håper jo selvfølgelig at ballracet blir en suksess og får god støtte, sier Ringstad.