– Jeg er svært glad i kaffe. Derfor måtte jeg hit i dag.

Torsdag morgen var det reåpning av Europris Harstad.

– Jeg er måtte derfor sikre meg noen poser her i dag. Jeg er som mange andre glad i kaffe, sier Bjørn Danielsen, som torsdag morgen var på tur med handlevogn i de nye lokalene til Europris Harstad i Sjøkanten senter.

Ofte innom

– Jeg synes det ser bra ut. Butikken er blitt større. Jeg bruker å stikke innom her en gang i uka. Denne gang er det kaffe og spyleveske som står øverst på listen, sier Danielsen, der han står ved siden av en av driverne, Lars Kulseng.

– Det har vært solid trykk her siden vi åpnet dørene klokken ni torsdag morgen, sier Kulseng, før han forsvinner ut på lageret for å hente mer kaffe.

– Jeg føler nå at vi er i ferd med å få plass butikken slik vi vil ha den i fremtiden. I løpet av sommeren har vi flyttet rundt på reoler 3–4 ganger etter hvert som vi har fått lagt ned gulvbelegg i lokalene, sier Jan Rolf Jakobsen.

Solid økning

Jakobsen er butikksjef og er inne på eiersiden sammen med Lars Kulseng og Frank Pettersen.

Tidligere hadde de 960 kvadratmeter og breie seg på. I den nye lokalene har de totalt 1700 kvadratmeter.

– Vi har økt arealet med 700 kvadratmeter. Dermed har vi fått plass til flere varer ute i butikken. Og ikke minst er jeg tilfreds med at våre kunder har fått større plass å bolte seg på inne i butikken, sier Jakobsen, som var svært godt fornøyd med tilbakemeldingene fra dem som stakk innom på reåpningen torsdag.

– Vi som jobber her føler at vi nå har fått laget en oversiktlig butikk som kundene vil kjenne seg igjen i. Vi satser spesielt på tepper. Her har vi økt mye.

- Det skal være lett å finne fram i hvor de forskjellige vareslagene som finnes er, sier Jan Rolf Jakobsen

Europris Harstad ble etablert i Sjøkanten senter for første gang i april 2003.

I 2015 omsatte Europris Harstad for 30 millioner kroner eksklusiv moms. Totalt er det 16 personer som jobber i bedriften. Det utgjør rundt ni årsverk.

ØKER: – Det er godt å få bedre plass til varer og større plass for kundene, sier Jan Rolf Jakobsen, som er butikksjef ved Europris Harstad. Torsdag åpnet de opp i større lokaler og har økt butikkområdet med 700 kvadratmeter. Foto: Tore Skadal
HANDLETUR: Toril Mågø og sønnen Kenneth Mågø fant veien til åpningen torsdag. Foto: Picasa
ØKT: Europris Harstad hadde torsdag reåpning av butikken i Sjøkanten senter. Foto: Picasa