14. oktober fylles Nordic Hall med næringslivsaktører på konferansen Re:tenk, en konferanse som favner bredt og ikke til spesifikke bransjer. Målet er å gi aktørene mulighet til å snakke med sin ordfører, å bygge nettverk og skaffe seg gode råd fra andre næringsaktører, både lokale og nasjonale.

Konferansen er et tiltak i prosessen med å utarbeide en regional næringsstrategi, byregionprogrammet, og enes om hvilke områder regionen skal satse på sammen fremover.

– Til dette må vi ha kunnskap og innspill fra næringslivet, sier prosjektleder Nina Dons-Hansen.

– Her er det ikke bare snakk om at lokalt næringsliv skal lære av andre, men at andre også skal lære av lokale suksesser, sier hun.

Det handler også om at politikerne skal få kunnskap fra næringslivet.

Fire deler

Programmet for konferansen er delt i fire: Trender, entreprenørskap, nytenking og kompetanse.

Under temaet nytenking skal Maria Utsi ta for seg hvordan kunst og kultur kan bidra til vekst i regionen og for næringslivet og hvordan næringslivet kan forholde seg til kunst og kultur som en mulig vekstfremmer.

Til nå han Dons-Hansen klar ti foredrag. Men…

– Programmet er ikke komplett. Det kommer flere, sier hun.

Konferansier utenfra

Det er også klart at det blir en paneldebatt. Denne ledes av Renate Nedregård fra Bergen. Hun er journalist og forfatter med bakgrunn som tv-reporter i TV2 og NRK.

– Hun er en erfaren programleder og konferansier. Det er ikke uten grunn at vi får henne til å lede konferansen. Det er viktig for oss å få noen som ikke bor i regionen til denne jobben. Det handler om å ha et annet blikk, et annet perspektiv på mulighetene i regionen, sier Dons-Hansen.

Hun forteller at det allerede har kommet påmeldinger fra aktører utenfor Sør-Troms-regionen.

– Vi har påmeldinger fra for eksempel Narvik og Tromsø, ja aktører fra hele landsdelen har meldt sin ankomst.

Og etter konferansen blir det oppfølgingsmøte med hver enkelt kommune i Sør-Troms.