En lisensfellingskvote på tre bjørner er vedtatt av Miljødirektoratet innenfor deler av Troms og Finnmark. Det skriver Framtidinord. Fylkesmannen i Troms opplyser på sine nettsider at to av dyrene kan være binner.

Tidligere i august ble det observert bjørn kun noen få kilometer fra Bardufoss sentrum. Det ble spekulert i om det kunne være den samme bjørnen som et par uker tidligere hadde herjet i saueflokkene på Bardu.

Jakten på bjørnen som har tatt flere sauer og lam i kommunen har ikke ført noen vei. Dette til tross for gjentatte skadefellingstillatelser fra Fylkesmannen. Heidi-Marie Gabler, ved Miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Troms, sa til Folkebladet i forrige uke at de vurderte å forlenge skadefellingstillatelsen som gikk ut 15 august.

Ifølge NRK Troms skal to personer ha sett en bjørn i Bardu tirsdag kveld. Observasjonen ble gjort i området Øgård/Grøthaugen og bjørnen skal ha vært på vei sørover i dalen. Det er ikke kjent om husdyr er funnet drept.

Fellingsområdet i Troms omfatter kommunene Lyngen, Storfjor, Kåfjord, Nordreisa, Kvænangen, Tromsø, Målselv, Lenvik, Dyrøy, Skånland, Gratangen, Lavangen, Salangen, Bardu og Sørreisa.

Lisensfellingsperioden går fra 21. august til og med 15. oktober.