Pausen har vært brukt til renovering av hovedhuset og til helga er det klart for det 21. gårdsmarkedet.

– Ebbestuas gårdsmarked satser på å ikke være som andre markeder, her er det idyllen med det gamle gårdstunet som er i sentrum. Det er ikke masse boder og stress, men et godt gammeldags marked med fokus på salg av husflids– og gårdsmatprodukter, forteller Solveig Simonsen.

Sjel, gane og nese

I grua midt på tunet vil det under markedet kokes bålkaffe på ekte svartkjele, og det fyres i steinbaksterovnen på tunet slik at det kan stekes brød på gammeldags vis. Sveler, vafler og grillmat vil det også bli.

– Man kan si at markedet skal tilby næring til både sjel, gane og nese. I og med at brødlukta fra de nystekte brødene kommer til å pirre deg godt i nesa, sier Simonsen.

Kortreiste produkter

Tradisjonen tro blir det rømmegrøt med spekemat inne i det gamle tømmerfjøset. I fjøset er det også et eget husflidsutsalg der det aller meste er laget av Solveig og hennes gode hjelpere.

– Mer kortreiste produkter skal du lete lenge etter, ler hun. – I kjelleren i hovedhuset er det nemlig verksted der alt trylles fram.

Som for to år siden stiller Skånland husflidslag med egen stand med utstilling av gamle husflidsteknikker.

For barna er jo kanskje det lekeparken til Tovik velforening som lokker mest. Der er det i år kommet opp en såkalt zip-line. Den er plassert like nedenfor Ebbestua. Aktivitetsparken som bygda fikk laget i fjor er mye besøkt, både av de små og de litt større barna.

– Barnebarna sier at det er pokestop og poke gym her også, men det er ikke noe for meg, sier Simonsen.

Utendørsgudstjeneste

Søndags formiddag blir det utendørsgudstjeneste på gårdstunet.

– Dette er noe vi har hatt de siste årene. Gårdstunet danner en fin ramme for gudstjenesten. Så velkommen til marked. Det er vel verdt et besøk, avslutter Solveig Simonsen før hun går tilbake til brødbakinga.

SJEF: Solveig Simonsen og hennes gode hjelpere har litt å ordne før det nok en gang braker løs med gårdsmarked på tunet til Ebbestua