Det vil si - det er slett ikke første gang lærevillig ungdom går i gang med et nytt studieår på Hamnneset, men begivenheten blir historisk likevel.

Høgskolen i Harstad er historie – og årets er det første opptaket i Harstad i regi av UiT Norges arktiske universitet. Alle studentene er nå universitetsstudenter.

Åpningsseremonien blir lagt til Stort auditorium, og starter høytidelig med akademisk prosesjon, slik tradisjonen er ved universitetene.

Prosesjonen blir anført av rektor Anne Husebekk. Med seg har hun store deler av universitetets ledelse: Direktør Lasse Lønnum, prorektor Wenche Jakobsen, viserektor Trond Hammervoll, viserektor Edel Storelvmo, viserektor Sveinung Eikeland, dekan Wenche M. Kjæmpenes, dekan Bjørn Solvang, stedfortredende dekan Monica A. Sundset, avd.leder Bjørn-Erik Johnsen, stedfortredende dekan Nina Emaus, biblioteksdirektør Johanne Raade og museumsdirektør Marit Anne Hauan, melder informasjonsansvalig Kjetil Nilsen.

Årets hovedtaler er festspilldirektør Maria Utsi. Det blir også en hilsen til de nye studentene fra fungerende ordfører Maria Serafia Fjellstad – og de musikalske innslagene tar bysbarnet Marthe Valle seg av.

Åpningsseansen tar om lag én time og er åpen for alle interesserte. Etterpå er det servering av tapas på kaikanten i finværet som er lovet av meteorologene.