Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Anne Marit Bjørnflaten i Hurtigruten til Harstad Tidende sendt fredag kveld.

- Etter mistanke om at noen av mannskapet var beruset, gjennomførte Hurtigruten promillekontroll. Her blåste flere rødt og er nå midlertidig suspendert. Det er ikke avgjort hva som skjer videre med disse, sier hun.

Bjørnflaten sier rederiet ser svært alvorlig på denne saken, for selskapet har null toleranse med alkohol om bord.

- Sikkerhet er første prioritet og derfor er dette en svært alvorlig sak.

Harstad Tidende har grunn til å tro at 12 av rundt 76 av mannskapet blåste rødt.

- Antallet ønsker jeg ikke å kommentere. Dette er en personalsak som blir håndtert deretter.

- Hvor høy promille hadde den enkelte?

- Det ønsker jeg heller ikke å kommentere, sier hun.

- Hvem gjennomførte kontrollen for dere?

- Det ble gjennomført to kontroller denne morgenen. Den første ble gjennomført av Hurtigruten. Den andre kontrollen ble gjennomført i samarbeid med Bedriftshelsetjenesten i Harstad.

Hurtigruten vil hente inn nytt mannskap til skipet slik at det kan gjennoppta ruten fra Kirkenes søndag.

- Sakene er ikke ferdig behandling innen søndag, så skipet vil gå med en del nytt mannskap, sier kommunikasjonsdirektøren

Skrapet bunnen

Skipet ligger nå i tørrdokk i Harstad, men det betyr ikke at mannskapet kan nyte alkohol.

MS Finnmarken har den siste uken ligget på verksted i Harstad etter at den skrapet bunnen i Gisundet natt til forrige fredag.

Det er første gang et så stort skip kunne legges inn i tørrdøkk i byen. Skipet har en lengde på 123,5 meter og er 21,5 meter bred. Toppfart er 18 knop og marsjfart  er 15 knop.

Skipet fra 2002 har kapasitet til 628 personer. Skipet kostet 750 millioner kroner, og var fra og med 2010 utleid som hotellskip i Australia. I mars 2012 ble skipet satt tilbake i hurtigrutetrafikk. MS Finnmarken er sammen med MS Midnatsol forhåndsrekvirert av Forsvaret som hospitalskip. Ved krig, krise eller katastrofe skal skipet være et flytende feltsykehus med plass til 70 leger og sykepleiere. 200 av skipets senger vil være tilgjengelig.

Booket om til andre skip

Siden Hurtigruten ikke har reserveskip å sette inn, ble passasjerene booket om til andre skip eller de fikk refundert pengene.