Det kan bli slutt på at evenesværingene vandrer på ”Bedringens vei.” Formannskapet vil nå døpe om denne veien på Nautå.

Det vakte nasjonal oppmerksomhet da kommunestyret, enstemmig, og med stor begeistring for noen år siden bestemte seg for å kalle veien fra NAV-kontoret til legekontoret på Nautå for, ”Bedringens vei”.

Nå foreslår formannskapet å døpe om veien til Normanns vei. Saken er sent til høring og høringsfristen er 31. august.

Folkemeningen

Rådmann Steinar Sørensen er spent på hva folk vi mene om navnebyttet.

- ”Bedringens vei” var i utgangspunktet veien opp til legekontoret på Nautå. Dette er som kjent lagt ned nå. Navnet har gitt Evenes mye positiv omtale og navnet har skapt begeistring. Derfor er jeg spent, sier Sørensen.

Rådmannen er ikke på noen måte redd for at evenesværingene ikke fortsatt skal være på bedringens vei, selv om veinavnet kanskje forsvinner.

– Vi har alltid vært på bedringens vei, derfor kan det være at vi ikke lenger trenger veinavnet, sier Sørensen.

Allsidig kar

Når formannskapet foreslår å døpe om veien til ”Normanns vei”, er dette fordi de mener ”Bedringens vei” har mistet noe av sin aktualitet etter at legekontoret ble flyttet.

Området var tidligere eid av Normann Skoglund. Han opparbeidet Nautå fra å være ei myr, til gressmark. Dette var før traktorens tid, så han drenerte og pløyde marka med hest og plog.

Skoglund var for øvrig en allsidig kr, som i tillegg til landbruk var både skribent, maler og værprofet.

– Han var i tillegg flittig sitert i avisene. Han malte og skrev bøker, og det er flere manus som aldri ble gitt ut, heter det fra høringsskrivet.

NAVNEBYTTE: Det kan bli slutt på ”Bedringens vei” på Nautå i Evenes. Dette er veinavnene formannskapet foreslår i industriområdet. Foto: FAKSIMILE