Det er området der raset gikk 17. juli som nå rassikres etter at geolog som inspiserte rasområdet har vurdert risikoen for ytterligere ras som overhengende, ifølge fungerende seksjonsleder i Statens vegvesen, Midtre Hålogalen, Ilze Krolmane.

Nødvendige tiltak

– Geologens vurderinger vektlegges naturligvis sterkt i forhold til å gå i gang med disse tiltakene nå. Derfor er dette et nødvendig strakstiltak for å sikre området.

– Vi skal bolte fast flere store steinblokker og sette opp et wire-nett, som skal ta unna for steinsprang, forteller Krolmane.

Manuell dirigering

– Arbeidet starter altså førstkommende onsdag og vil pågå frem til månedsskiftet. Det jobbes mandag til lørdag hver uke, fra syv om morgenen til klokken 18.00 på ettermiddagen.

– Mens arbeidet pågår er vegen stengt. Det blir manuell dirigering og gjennomslipp av trafikk hvert siste kvarter av hver time.

– Vi har innhentet timepris hos entreprenør for å utføre denne jobben, og antar at kostnadene fort kan komme opp i en million eller mer, sier Krolmane og legger til;

Middels risikofare

Hva som skjer videre med øvrig rassikring av denne utsatte strekningen er opp til fylkespolitikeren å vedta.

– Aunveien ble i 2014 vurdert som middels risikofare i forhold til ras. I mellomtiden har det gått flere ras i dette området, noe som kan føre til en revurdering av risikofaren, sier Krolmane.

Betryggende

En ferierende varaordfører Maria Serafia Fjellstad blir svært lettet da hun mottar beskjeden om at rassikringen av veien starter allerede neste uke. Hun var selv på befaring på rasstedet dagen etter raset  for snart to uker siden.

– Dette synliggjør at det er dyktig fagfolk vi har med å gjøre som tar tak i utfordringene så raskt. Når undersøkelsene viser hvor alvorlig forholdene er i det aktuelle området er det en betryggelse å registrere at innbyggerenes frykt for flere ras blir tatt på alvor, sier Fjellstad.