Oppdatert: Utbyggingen er forsinket. De nye toalettene kommer ikke på plass før i 2017. Ingen ville delta i anbudsrunden

Opprinnelig sak:

Når julefilmene settes på plakaten kan endelig publikum ta i bruk nye og moderne lokaler.

Kostnadsoverslaget er på nærmere to millioner kroner, men ingen vet per dags dato eksakt pris siden arbeidet er ute på Doffin. Først 22. august åpnes konvoluttene og prisen blir kjent.

Etterlenget

Direktør Ola M. Løkholm ved Harstad Kulturhus og ansvarlig for kinoen sier arbeidet skal foregå i oktober og november.

– Dette har vi ventet lenge på. Vi snakker om toalett som ikke vært gjort noe med siden de ble tatt i bruk i 1955. Det er ingenting som vi får så mye klage på som toalettfasilitetene. Derfor har vi jobbet lenge med å finne en god løsningen, og nå har vi fått kommunen med oss. Det er noe som vil være en gledelig nyhet for kinopublikummet, sier han.

Løkholm mener byen har et godt kinotilbud, bortsett fra toalettfasilitetene.

– Det er ikke til å legge skjul på at vi har fått mye kjeft for dagens toaletttilbud, sier han.

Men i høst skal det endelig bygges helt nye toaletter til høyre for inngangen til sal 2.

– Vårt ønske har vært å få så kort driftsstans som mulig. Det klarer vi ved at vi bygger helt nye toalett en annen plass, mens dagens toalett kan brukes i store deler av byggefasen, sier han.

Urinlukt

Tegningene som ligger i Doffin viser at kvinnene får totalt seks toalett, tre flere enn i dag. Herrene vil få tre toalett og tre urinal. Totalt blir de nye toalettene for herrer og damer på 35 kvadratmeter.

– Det er det gamle varelageret som blir bygd om, sier han.

I dag er ett handikaptoalett på hver av toalettene. De nye planene viser at det vil bli bygd et helt nytt frittstående toalett for rullestorbrukerne på fem kvadratmeter.

– Det gjør at det blir bedre plass for rullestolene og vi får plass til nødvendig tilbehør rundt toalettet, sier Løkholm.

Når man kommer inn på herretoalettet blir man møtt av en sterk urinlukt.

– Dagens toalettrom skal bli det nye varelageret. For å sikre oss at ikke noe av lukten blir hengene igjen vil vi rive alt og bygge opp helt nytt rom, sier han.

Trang start

Harstad kino ble bygd i 1955 i Erlings gate. Dagens storsal tar vel 400 personer. I 2001 åpnet sal 2 som har 70 seter. Årsaken til at det ble plass til en ny kinosal var at deler av den gamle svømmehallen ble revet og bygd om.

Harstad fikk landest første kommunale kino som kom i drift i 1913. Kinoen hadde en omflakkende tilværelse i mange år. I 1920 startet byggingen av ny kino, samme plass som kinoen ligger i dag. Men på grunn av elendig kommuneøkonomi ble arbeidet utsatt i vel 30 år, og kinoen sto ikke ferdig før i 1955.

I 2004 overtok Harstad Kulturhus driften av kinoen.

GLAD: Direktør Ola M. Løkholm er glad for at de snart kan tilby publikum moderne toalettfasiliteter. Foto: Arkivfoto