Ibestad: Golfbanen på Ibestad har vært under utbygging i to år. Planen var at den skulle være klar til sommeren til neste år, men da anleggsleder Steinar Langstrand besøkte golfbanen torsdag hadde noen gjort hærverk på golfbanen.

– Fra anleggslederen fikk jeg en melding jeg aldri trodde jeg skulle få. Jeg var sjokkert over at noen kunne gjøre hærverk, og trodde ikke først på det. Jeg tenkte at det måtte være en spøk, sier styreleder i Ibestad Golfklubb, Runar Bertheussen.

Trolig planlagt

Ibestad Golfklubb bruker en vals for å trakte marka på golfbanen, og det var denne noen hadde brukt til å ødelegge golfbanen.

– Valsen er såpass tungstartet at det trolig er planlagt. Den personen har gjort dette har altså brukt mye tid på å gjøre hærverk på golfbanen. Steinar viste meg i dag hvordan man starter maskinen opp, og det tar lang tid, sier Bertheussen.

Forbannet

Hærverket skal ha funnet sted på et tidspunkt mellom tirsdag kveld og onsdag kveld. Torsdag tok Bertheussen turen til golfbanen for å se på skadene.

– Jeg synes det var trasig å komme til golfbanen. Det har gått mange dugnadstimer i arbeidet, og da mister man motet rett og slett. Jeg ble helt satt ut, og jeg var forbannet og sint. Skadene er av stor omfang, forteller han.

Tidlig torsdag ettermiddag, etter at Bertheussen først hadde vært i kontakt med Harstad Tidende, innrømte personen som hadde utført hærverket handlingen sin.

– Nå vet vi hvem som har gjort det, og da må vi finne en løsning på hvordan vi skal gå videre, sier han.

– Trasig

Ibestad Golfklubb og støttemedlemmer har jobbet med golfbanen i to år.

– Vi fikk tippemidler til å starte prosjektet med golfbanen. Det er fire stykker som jevnlig bidrar med mye arbeid, og det er flere andre som er innom og hjelper av og til, sier han.

– Jeg er ikke den som bidrar mest, for jeg har en fast jobb. Men jeg er styreleder, og det er en del jobb å gjøre. Da blir man ekstra oppgitt over at noen ødelegger golfbanen, forteller Bertheussen.

Styrelederen er redd for at det kan bli mye arbeid.

– Vi må fikse skaden, og hvor lang tid det vil ta vet vi ikke. Skadeomfanget har vi ikke vurdert ennå. Vi må gjøre en utredning, sier han.