- Jeg er kjempefornøyd med å ha fått gjennomslag på søknaden min. Dette blir utrolig spennende, sier Jensen.

Skolen er en del av United World Colleges (UWC), som er et nettverk av skoler i 16 ulike land. Felles for alle skolene er at de jobber for å fremme fred og forståelse gjennom utdanning og at elever fra ulike kulturer lærer sammen.

Inspirert av broren

- Broren min har gjennomført et lignende opphold gjennom UWC i Wales, og det var vel der jeg hentet inspirasjonen min fra. Jeg var dermed tidlig innstilt og forberedt på at jeg skulle søke på stipendet, forteller Jensen.

Fremtidsplanene har Jensen klar. Han ser utover mot Europa og ser ikke for seg at han kommer tilbake til Norge med det første.

- Jeg kan tenke meg å ende opp på et universitet utenfor Norge ett sted, kanskje England, vi får se, avslutter han.

Åpne muligheter

UWC har hatt flere markante støttespillere opp gjennom sin femti år gamle historie, deriblant Nelson Mandela, Thor Heyerdahl, Dronning Noor av Jordan og Dronning Sonja.

– Et opphold på en UWC-skole åpner ikke bare dørene for studier ved prestisjetunge universiteter i hele verden, det gir også elevene en sterk forståelse av andre kulturer og et helt unikt nettverk av venner over hele verden, sier leder Elizabeth Sellevold i UWC Norge.

UWC Norge sender i samarbeid med Senter for internasjonalisering av utdanning førti norske elever til UWC-skolene, hvor de studerer med elever fra et titalls ulike nasjoner. Norske elever kan søke om opptak til UWC i første år av videregående skole. Etter to år får elevene et internasjonalt anerkjent diplom, et såkalt International Baccalaureate diploma.