Ifølge tiltalen skal kvinnen (27) har stått for flere voldstilfeller mot mannen (38) i siste del av august 2014.

Kvinnen ble først ilagt et forelegg av politiet på 4.000 kroner, noe hun ikke godtok. Dermed ble det hovedforhandling.

600 kjærlighets-sms

I rettssaken kom det fram at de hadde hatt et fra og til forhold i seks år, og har en sønn sammen. Mannens påståtte gjentatte utroskap er ifølge tiltalte årsaken til bruddet. Ifølge tiltalen skal kvinnen ha klort mannen. Kvinnen forklarte at kloremerket kom etter at hun strakk seg etter ex-samboerens telefon. Hun ble skubbet unna og da hun tok seg for kom hun borti kinnet og laget et kloremerke. Hun hevdet det var et uhell. Tiltalte forlot deretter leiligheten og avsluttet forholdet. Hun benektet for å ha klort exsamboeren flere ganger, slik tiltalen lyder på.

Tiltalte fortalte om en tøff tid etter bruddet. I løpet av vel ett år skal ex-samboeren, ifølge tiltalte, ha sendt rundt 600 kjærlighets-tekstmeldinger. Mange av disse ble framlagt for retten. Kvinnen følte at hun ble terrorisert ved at han sendte sms og at han stadig kjørte rundt hennes nye hjem.

Ex-samboeren benektet for å ha kjørt rundt tiltaltes bolig, og han nektet for å ha sendt så mange sms som tiltalte hevdet. Han kunne ikke huske hva som sto i tekstmeldingene.

Bilder av kloremerker

Ex-samboerens forklaring på voldsepisoden, som står i tiltalen, var at da han fikk melding fra en kvinne i august 2014, ble tiltalte så sint at hun gikk fysisk til angrep. Slo og klorte. Han trakk seg unna. Han er sikker på at kloringen ikke var et uhell, siden han fikk så kraftige kloremerket at det ble sår. Han forklarte at tiltalte hadde angrepet han en gang til i denne perioden. Også da fikk han kloremerker. Han kunne ikke i retten si noe om bakgrunnen for det andre angrepet fra tiltalte. Han tok bilder av kloremerkene. Bildene ble lagt fram for retten, men retten mener at bildene ikke beviser hvordan merkene har oppstått eller hva som forårsaket merkene. Ex-samboeren tegnet et bilde av en ustabil og aggressiv kvinne som hadde slått han flere ganger. Selv er han konfliktsky og trakk seg hver gang unna.

Komplett galskap

Aktor Anders Jæger sa i sin prosedyre at kloremerkene ikke var et uhell og at det foreligger en legemsfornærmelse til grunn. Han sa at retten må legge vekt på ex-samboerens forklaring som ble støttet av sin far. Jæger mente det ikke var tvil om at tiltalte hadde vært sint og fløy på ex-samboeren. De mange tekstmeldingene kom utfra at han var frustrert. Han mente også at det var to voldsepisoder som tiltalte måtte dømmes for.

Forsvarer Rune Stenstrøm mente alarmklokkene burde ringt for lenge siden hos politiet og at denne saken burde vært droppet. Stenstrøm mente ex-samboeren ikke framsto som troverdig. Han sa i sin prosedyre at ex-samboeren hadde fabrikert kloremerket og forsvarerer reagerte på at ex-samboeren ikke klarte ikke å svare på om han hadde vært utro. De mange smsene var en åpenbar trakassering og innholdet framsto som komplett galskap. Han mente at det å bli utsatt for utroskap når man er gravid er noe av det verste sviket man kan oppleve.

Uhell

Retten mener tiltalte forklarte seg detaljert om hendelsen på en troverdig måte. Det foreligger betydelig tvil om tiltalte kloret ex-samboeren med vilje. Retten mener de ikke kan utelukke at tiltaltes forklaring om kloremerker var et uhell. Denne tvilen skal komme tiltalte til gode. Retten mener derfor at tiltalte skal frifinnes. Tiltalte skal heller ikke betale saksomkostninger.