HARSTAD: Nå er det bekreftet, pollensesongen er her. Anne Kari Isaksen, regionssekretær ved Norges Astma og allergiforbund sier de har merket en økning av gresspollen i Troms den siste tida. Mye tyder på at værskiftet og økt blomstring har skylda.

Forkjølelse eller allergi

Isaksen påpeker at mange som faktisk har allergi forveksler det med forkjølelse ettersom de deler noen av de samme symptomene.

- Pollenallergi kan gi nedsatt allmenntilstand på samme måte som forkjølelse og kan derfor lett forveksles. Mange sliter unødig og kan ha god nytte av tradisjonelle legemidler som finnes på apoteket eller av vaksinering hos legen, forteller Isaksen.

Er du i tvil på om du har en forkjølelse eller faktisk er allergisk anbefaler Isaksen deg å oppsøke lege for utbedring og oppfølging.

Gode råd

Heldigvis finnes det enkle grep for deg som er allergisk som kan forbedre din hverdag.

- For å unngå pollen kan man ta flere grep som minsker risikoen for reaksjoner. Det er blant annet viktig å unngå unødig lufting av hus og klær ettersom pollenet da vil komme til. Man kan også ta en ekstra vask for å se om det hjelper. Vi har flere gode råd og informasjon om allergi som du kan finne på våre nettsider eller på appen vår, avslutter Isaksen.