Slovakia: Arrangørene valgte å stoppe Norges kamp mot Slovakia i det 50. minutt på stillingen 0-0, og siden ingen av lagene kunne gå videre i gruppespillet ble det bestemt at resultatet ble stående 0-0.

Grunnen til det var Frankrikes resultat mot Nederland. Før kampen stod både Frankrike og Norge med tre poeng, mens Nederland med seks peong. Dersom Norge og Frankrike vant sin kamp ville alle tre lagene stå med seks poeng etter endt gruppespill.

Hvem som da går videre avgjøres på innbyrdes oppgjør, først på poeng deretter målforskjell. Norge slo Frankrike 1-0 og tapte 0-1 mot Nederland. Frankrike vant siste kamp 2-1 mot Nederland som gjorde at alle tre lagene ble stående med null plussmål i innbyrdes målforskjell og like mange poeng. Avgjørelsen gikk da på flest innbyrdes scorede mål, og det var her Norge kom til kort. Vel og merke, kun dersom Norge hadde vunnet sin kamp mot Slovakia.

Derfor så hverken arrangørene eller trenerne noen poeng i å fullføre kampen mellom Norge og Slovakia.

– Trist å forlate slik

Medkila-spilleren Vilde Fjelldal spilte på topp fram til kampen ble stoppet. Fjelldal var enig i avgjørelsen om stopp av kampen, men skuffet over at EM endte på den måten.

– Det er veldig kjipt å ryke ut av EM på denne måten. Avgjørelsen om at resultatet ble stående er greit ettersom vi allerede var ut, men fortsatt trist å forlate EM slik, sier Fjelldal på telefon fra flyplassen i Slovakia rett før avgang til Norge.

Da Norges kamp ble stoppet var det fortsatt 40 minutter igjen av kampen mellom Frankrike og Nederland på stillingen 2-0 til Frankrike.Hadde resultatet stått seg ville Norge gått videre med seier mot Slovakia, men ti minutter før slutt scoret Nederland det avgjørende målet, og turneringen var i realiteten over for Norge.

– Det var forferdlig å følge Frankrike-kampen mens vår kamp ble vurdert avlyst. Vi hadde jo selvfølgelig troen da Frankrike ledet med to mål, men dessverre gikk det ikke vår vei, sier Fjelldal.

Nå går turen hjem før oppkjøringen til høstsesongen begynner 1. august.

– Det er alltids deilig å dra hjem, og få slappet litt av, men jeg skulle så gjerne ha dratt hjem med en medalje fra mesterskapet, sier Fjelldal.

Scoret for lite

Matchvinnerscoringen til medkila-spilleren Katrine Winnem Jørgensen i første kamp ble Norges eneste scoring i mesterskapet. Landslagstrener Nils Lexerød mener Norge ikke var farlige nok framover i EM.

– Forsvarsspillet var fantastisk, mens angrepsspilet var ikke godt nok. Vi skapte ikke nok sjanser, og til slutt så var det nettopp for få scoringer som gjorde at EM er over for vår del, sier Lexerød som også peker på Nederland-tapet som avgjørende.

– Vi burde klart uavgjort mot Nederland, og dermed sluppet denne situasjonen. Dessverre scoret vi ikke på målsjansene og en forsvarfeil ble avgjørende. Jeg er ganske sikker på at vi ville klart å avgjøre mot Slovakia dersom kampen hadde blitt spilt ferdig, og resultatet hadde vært av betydning, sier Lexerød.