ØVERBYGD: Arrangøren kan fortelle at alt er i rute, knappe uken før de første kruttsalvene kommer.

- Alt går etter mal som gjelder for LS og den plan vi har lagt, innrømmer Rognli selv om de har møtt på utfordringer underveis.

Bare elektronikk

- For andre gang i historien forgår all skyting på elektroniske skiver. Det være seg bane, feltskyting, og finfelt, samt grovfeltskyting som foregår i Mauken skytefelt, opplyser han. Arrangøren sparer menneskelige ressurser med elektronikk og tidsmessig går det dermed kjappere.

- Avviklingen glir veldig greit, viser det seg. Det var et fantastisk opplegg i fjor på Læsja og det akter vi å gjøre alt for å kopiere, sier Rognli.

- Når det er sagt, som arrangør er vi opptatt av at mange andre ting enn å tenke på skyting, innrømmer han.

Skyting for han og hans skytterkolleger blir nærmest ei bisetning.

- Det viktigste for meg og laget er å få til et fint stevne, sørge for at våre besøkende for det okay og har det trivelig her. Så får vi selv skyte og håpe at vi har senket skuldrene når vi skal fram på standplassen og kan prestere litt, er hans optimistiske tanker på det sportslige plan, sier Rognli.

Rundt 10000 kommer

LS i Øverbygd får omtrent samme antall deltakere som de tre foregående gangene. I år er nærmere 3.300 skyttere påmeldt i de ulike klassene.

Med skytterne følger det som vanlig familiemedlemmer og andre. Sammen med tilskuere kommer det til å bli folksomt ved Råvann skytebane og anslagsvis rundt 10,000 mennesker innom anlegget.