Allerede nå kan man se tendenser til at Harstadpakken virker. Tendensen kan tyde på at folk går over til buss.

Forventer økning

Det skal sies at det ennå er for tidlig å si noe bastant, men ved Troms Fylkestrafikks avdelingskontor i Harstad, ser man tendensen.

- Jeg mener det er flere voksne som nå kjøper enten Tromskortet eller månedskort for buss. Jeg har ikke noe tall på det, men tendensen er der, sier Freddy Haugen ved harstadkontoret.

Ved hovedkontoret på Finnsnes klarer man på grunn av ferieavviklingen heller ikke å få noen konkrete tall. Mads Kongshaug ved hovedkontoret til Troms fylkestrafikk på Finnsnes, sier at Haugens registrering er i tråd med målsettingen med Harstadpakken.

- Vi har et mål om å øke belegget på bussene i Harstad. Så langt har belegget vært elendig, og vi forventer en økning, sier han.

Han tror tendensene vil forsterkes ytterligere mot 2017 da bussrutene blir lagt om og forbedret.

Spennende høst

Haugen ser fram til ferien er slutt og at trafikken igjen kommer i normalt gjenge igjen.

- Det skal da bli spennende å se hva som skjer. Jeg tror det blir en merkbar økning allerede etter ferien, men dette er det selvsagt for tidlig å si noe mer om nå, sier Haugen.

Ved busselskapet Boreal i Harstad, er det også knapt med kommentarer.

Leder for harstadkontoret der, Nils Arne Nilsen, kom mandag akkurat fra ferie.

- Det blir for tidlig også for meg å ha noen mening om dette, men det er Troms Fylkestrafikk som skal uttale seg om trafikktallene, sier Nilsen.