Støy fra anlegg

– Vi har hytte i Skjellesvika på Grytøya. Her er et oppdrettsanlegg vår nærmeste nabo, sier Gunn Laila Johansen Nilssen.

– Denne uke har det vært mye aktivitet ved anlegget til lakseprodusenter. Natt til torsdag var det mye rabalder fra anlegget på grunn av ett eller annet arbeid, sier Nillsen.

- Finnes det ingen grenser for nattefred fra dette anlegget. Normalt skal det være stille etter klokken 23 om kvelden. Gjelder dette også utenfor Grytøya?, undrer hytteeieren fra Harstad.

Spørsmål til Nofima

– Kyststrekningen fra Mandal til Tønsberg er et område som har stort potensial for oppdrettsvekst for det er knapt ett oppdrett å finne på den lange kyststrekning. Hvorfor skal veksten komme i Nord-Norge som har stort press allerede?, under P. Jensen.

– Havtemperatur er dårlig argument all den tid det er oppdrett plassert i andre deler av verden hvor havtemperatur er større enn på den sørnorske kyststripe.

– Må ta hele landet i bruk ellers kan det jo mistenkes at det er snakk om den berømte sør-nord myten; det er bedre å fise i nord enn å fise isør, skriver han

– Det hadde vært en virkelig kvalitetssikring å få oppdrett plassert i den sørnorske skjærgård og fått høre hvordan lokalbefolkningen der stiller seg, melder P. Jensen