Milliardene Frp har brukt på de rikeste, burde vært brukt på eldreomsorg.

Det har Sv gjort og vårt opplegg ville gitt kommunene over 6 milliarder mer til bla flere ansatte og flere sjukehjem. Det mener SV er riktigere bruk av penger enn å gi store skatteletter til velstående folk som klarer seg selv godt.

Bløffen stopper ikke der.

De har lagt fra lovendringer de påstår skal gi rett til sjukehjemsplass, men både fagfolk og departementet er tydelig på at det de foreslår vil svekke rettighetene til de eldre, og føre til mer byråkrati. Det er skammelig å holde eldre, syke mennesker for narr på denne måten.

Det stopper ikke der heller. Forsøket de har satt i gang med statlig finansiert eldreomsorg, viser seg å være så dårlig at nesten ingen kommuner vil være med. Når dette blir avslørt, skylder de som vanlig på alle andre og tar ikke på alvor at kommunene selvsagt ikke går med på noe de vil tape penger på å gjøre og som derfor vil gjøre eldreomsorgen dårligere. Sv er verken mot statlig finansiering eller øremerking, så pengen kommer dit de skal, men da må det bli bedre eldreomsorg av det, ikke dårligere.

SV har foreslått en bemanningsnorm så kommunene må ansette nok kvalifiserte ansatte med tid til pleie og omsorg og til en bedre kommuneøkonomi. Frp stemt imot. Frp har til og med stemt mot å kartlegge menneskerettighetene til eldre i omsorgen. Det sier alt.

God omsorg koster. God ledelse og kompetanse er viktig, men ikke nok hvis en ikke har tid til den som er gammel og hjelpeløs.

Eldre trenger ikke mer tomme løfter og forslag som bare er bløff. De trenger at noen tør bruke penger på det viktige og ikke på de rikeste.