Tall fra Samordna opptak viser at 5 989 søkere har fått tilbud, som er en økning på over 15 prosent fra i fjor.

– Det er kjempefint at studentene finner UiT attraktivt. Jeg håper alle som får tilbudet benytter muligheten for studier i nord, sier rektor ved UiT, Anne Husebekk i en pressemelding.

Tallene viser at UiT fortsetter å være et attraktivt studiested over hele Nord-Norge. Etter fusjonen med Høgskolen i Narvik og Høgskolen i Harstad ved nyttår tilbyr UiT nå studier i Mo i Rana, Bodø, Narvik, Harstad, Tromsø, Bardufoss, Hammerfest, Alta, Kirkenes og Longyearbyen.

Opptaket viser også at det er 2 178 personer sør for Nordland som i år får tilbud om studieplass ved UiT. Dermed fortsetter den gledelige trenden fra i fjor, da man så at mange fra Sør-Norge ønsket å studere i Nord-Norge, står det i pressemeldinga.

– Studier i nord vil gi studenter fra Sør-Norge både et godt faglig tilbud og kjennskap til en landsdel full av muligheter, sier Husebekk.

En rekke studier ved UiT gir flere tilbud om studieplasser enn i fjor. Blant disse er samfunnsplanlegging og forståelse, bioteknologi, nettbasert bygg, praktisk prosjektledelse, samfunnsøkonomi, nettbasert datateknikk, integrert master i lærerutdanning 5.-10. trinn, fiskeri- og havbruksvitenskap og barnehagelærer.

Alle opptakstallene er tilgjengelige på Samordna opptak fra klokken 1100. Fristen for å takke ja er 26. juli. Det gjelder også for de som ønsker å fortsette å stå på venteliste.