Sykehjemsplasser

- Jeg registrer igjen at det er engasjement rundt sykehjemsplasser i Harstad, sier Eva Olsen til Byrunden.

- Jeg er overrasket over at politikerne ikke har sett dette komme tidligere. Det lå i kortene at når en la ned sykehjemsplasser på Sama og på Heggen og overflyttet disse til Bergsodden, så vil det før eller senere kom ytterligere behov, sier hun.

- Jeg synes det er merkelig at det kun er politikerne som ikke så dette. De eldre i Norge lever lengre. Det har jeg har jeg fått med meg over flere år, sier hin.

- Jeg synes derfor det er merkelig at en lokalpolitiker sier at det er et «problem» at de eldre lever lenger og at det er årsaken til at en nå har fått sykehjemskøer i Harstad. Det er fæøt å høre. Det er  hjerteskjærende, sier Eva Olsen til Byrunden.

Kasteballer

- Da er det igjen de eldre som er tema i avisen, sier Odd til Byrunden.

- Ser at det er flere eldre som er blitt kasteballer i systemet. Man skal ikke skake opp eldre mennemsker, sier Odd.

- Jeg ser at det er en fra Frp som uttaler seg om at kommunen ikke gjør noe for de eldre. Jeg har sett deres program. Jeg kan ikke se at de er noe bedre en andre politiske partier i byen vår det gjelder eldrepolitikk.

Bomring

- Jeg er på tur til byen. Har skaffet meg brikke. Ved bom i Kanebogen får jeg første grønn-kryss. Ok. Like sør for Lokket får jeg neste . Jeg har ærend oppe på Seljestadveien. Ved passering i Botn-svingen får jeg nok et blink. Tilbake på rv83 får jeg 4.blink. Spørsmål: Hvor mange ganger blir jeg belastet med avgift på denne turen, melder en utenbys trafikant.

Violet Road igjen

- Skvatt til av konsertanmeldelsen i HT av Violet Road. Omtalen bar preg av mangel på - eventuelt vilje til sjangerforståelse, og framsto mer som en kunstpolitisk ytring. Med andre ord en skivebom. Adressat var muligens ledelsen i Finn, eller?  Overvar Violet Road live for første gang.  De overrasket virkelig positivt innen sjangeren melodisk popmusikk, med sin briljans og musikalitet, flerstemmer, energi og lekenhet. Og vokalisten – som til tider minnet om Morten Harket. Og så operasymfonien i tillegg. Tror vi nå må spørre om Nordnorge har opplevd noe lignende som Violet Road siden Pussycat?

Den finnes!

- Leste med interesse Harry Arnesen, Flenes innlegg om båten Firkløveren i HT nr 147.

Nu har det seg slik at Firkløveren fortsatt eksisterer og ble i desember 2015 overtatt av Jon Sigurd Jacobsen, Larvik fra Lillian Tjølsen, Fagerstrand for 800000 kr.

Den het Tittelsnes fra 1971 til 1985 da Tjølsenfamilien overtok den og den fikk sitt gamle navn tilbake.

Firkløveren med kallesignalet LJUV er bygget i 1937 med en lengde på 19,84 m, bredde 4,51 m og 48,42 brutto tonn eller tilsvarende romminnhold i kubikkmeter.

Opplysninger fra bladet Skipet nr 3 2015 og Norsk Skipsregister. Firkløveren er ikke nevnt over fartøy i DKM (Den Tyske Krigsmarine), men kunne ha vært der uten at ex navn er nevnt. Helst har den kanskje vært fartøy i Luftforsvaret eller Kystforsvaret da de hadde skarpt skille mellom våpengrenene, melder Olav K. Westby, Finnsnes.

Snill sjåfør

- Takk til den snille sjåførdama som stoppet på veien bortafor OBS og tok meg på og snudde og kjørte meg til bilen min som sto i Medkila, melder Anne Sofie Balteskard.

- Helt gratis, fordi hun så meg på veien og forsto at jeg gikk fortapelsen i møte. Jeg kom gående langs veikanten nyoperert og intet anende i finværet i retning Kanebogen, der jeg trodde at jeg kunne gå på en buss.  Inn til byen hadde jeg tatt buss, og ble hjulpet av en annen hyggelig dame til å komme av på rett plass. Den sosiale praten gjorde at jeg la ikke merke til hvordan veien var blitt i innsnevringen ved Kanebogen. Men du visste det, snille drosjesjåføren, at der var det ikke plass for selv den magreste fotgjenger mellom bilene. Og en bussholdeplass var bare et blekt minne. Tusen takk! Hvor kunne dette ha hendt andre steder enn i Harstad?

Hilsen veldig takknemlig vandrerske

Vil du bidra til Byrunden på papir eller nett? Send oss epost til tips@ht.no eller ring oss på 770 18000. Du kan også sende SMS eller MMS med bilder og tekst til 2399, kodeord HT TIPS