Haslevang brukte 7 timer og 25 minutter på å sykle den 162 kilometer lange strekningen fra Henningsvær til Lødingen under Lofoten Insomnia. At hun skulle klare det, var en utenkelig tanke for fire år siden.

– Jeg fikk brystkreft i 2012 og måtte ha både cellegift og strålebehandling før jeg ble erklært frisk. Da behandlingen var ferdig, var kroppen langt nede, og da er fysisk aktivitet alfa og omega for at man skal føle at man har mer energi og komme seg ovenpå. Etter en slik behandling er man tappet for det meste, og jeg føler at det tok flere år før jeg fikk bygd opp kroppen igjen, sier Haslevang.

I fjor syklet Lødingen-kvinnen 100 kilometer under samme ritt, men satte seg altså et mål i år om å klare 170 kilometer.

– Jeg liker å være aktiv, og tidligere har jeg holdt på med håndball og ski. Jeg begynte å sykle først i fjor, og har fått god hjelp av Lødingen sykkelklubb og spesielt min mann. Til neste år har jeg satt meg et mål om å sykle 270 kilometer, fra Å til Lødingen, forteller hun.

Pusterom

Mona Haslevang syklet for å skaffe inntekter til den veldedige organisasjonen Aktiv mot Kreft.

– Vi har en administrerende direktør som liker at vi holder oss i form. Når vi trener eller går tur, logger vi det på en nettside og får poeng. Disse poengene omgjøres til penger som Zalaris gir til Aktiv mot Kreft. Jeg synes det er positivt at når jeg trener, går tur eller sykler, da går pengene til kreftsaken, forteller hun.

Den er Hans Petter Mellerud som er administrerende direktør i Zalaris, og også han syklet under Lofoten Imsomnia.

Han kom først i mål blant de 15 syklistene som deltok i klassen M50. Han syklet hele løypa fra Å til Lødingen på 270 kilometer, og brukte 7 timer og 32 minutter på løypa. Nummer to i mål i samme klasse var Michal Svendsen fra Sandefjord sykkelklubb, og han brukte 8 timer og 43 inutter.

Prosjekt

Av de inntektene som kommer inn til Aktiv mot Kreft, brukes mye av pengene på å etablere «Pusterom», på sykehus, et prosjekt Haslevang brenner for.

– Pusterom er treningssenter for de kreftpasientene som er under behandling. Sørpå er sykehusene flinke til å åpne for dette tilbudet, men i Tromsø er ikke dette på plass. Det er veldig trist, for jeg vet selv det store behovet jeg hadde for å trene. De som er kreftpasienter på Universitetssykehuset i Tromsø burde ha et aktivitetstilbud. Jeg var i Tromsø i 6 uker under strålebehandlingen. Hvis vi hadde hatt tilbud da jeg var der, så vet jeg det hadde blitt benyttet av meg og flere andre, sier Haslevang.

Pallplass

Mona Haslevang fikk tredjeplassen blant kvinnene som syklet fra Henningsvær til Lødingen.

– Å komme i mål i Lødingen var en deilig følelse. Det var midnattssol da vi begynte å sykle, men det begynte straks å regne.  Vi kjørte tre stykker i lag, og derfor gikk det greit å sykle så langt, spesielt siden jeg syklet sammen med mannen min, sier hun.

- Vi var bare tre stykker som fullførte i klassen, så tredjeplassen er ikke så stort. Jeg er mest fornøyd med at jeg klarte å fullføre, sier Haslevang.