Tilbudet er på dagtid og er for barn mellom 9 og 13 år.

– Vi arrangerer flere samlinger med sommerskole i Troms. Denne uke har vi kommet til Harstad, forteller Adine Wenner.

Hun som er ansvarlig for uka samling i Harstad. Tirsdag fant vi sommerskolen ved kaia på Havnepromenaden. Hun er tilknyttet Redningsselskapet i Troms.

Politiet

– I dag har vi besøk av to konstabler fra politiet i Harstad, forteller hun, mens to staute karer fra poli tiet i Harstad viser og forteller de unge hva de har i bilen.

– Vi har lagt ut utstyret her på kai bak bilen. Det er svært interessert i å høre hva som finnes av ekstrautstyr i en politibil, forteller politibetjent Reidar Sætherhaug.

Bak han følger de unge med på hva kollega Alexander Fossum viser fram av utstyr.

– Her har vi utstyr til å dirke opp låste dører på biler, sier politibetjenten, som får mange spørsmål fra de mest ivrige på akkurat den biten av politiets ekstrautstyr.

– Det er flott at vi i politiet kan fortelle de unge om hva vi jobber med i hverdagen, sier Sætherhaug, der han står ved politibilen i strålende solskinn.

Interessen

– Det har vært meget god interesse her i Harstad for å delta på sommerskolen til Redningsselskapet. Vi har 25 plasser på skolen i år. Den er fulltegnet, forteller Adine Wenner.

– Det er helt topp, kommer det kjapt fra en av deltakerne som tirsdag var på plass på kaia i Harstad.

Mandag hadde de unge hatt besøk av ambulansetjenesten på sommerskolen.

På den ukelange sommerskolen får barna opplevelser rettet mot sjø- og båtliv.

Gjennom lek og aktiviteter tilegner barna seg sjøvett, og lærer å ro, seile og kjøre motorbåt i trygge omgivelser. Sammen opplever vi gleden over å være i båt og på sjøen, opplyser Redningsselskapet, om aktivitetene som finner  sted over hele landet i sommerhalvåret.

REDNINGSSELSKAPET: – Denne uke har vi sommerskole fra mandag til fredag for 25 unge, forteller Adine Wenner i Redningsselskapet Troms. Foto: Tore Skadal Foto: Picasa
HJELP: Politiet hjelper ofte bilfører som har glemt nøklene inne i biler som har gått i lås. Foto: Tore Skadal
SJØEN: På den ukelange sommerskolen (får barna opplevelser rettet mot sjø- og båtliv. Gjennom lek og aktiviteter tilegner barna seg sjøvett, og lærer å ro, seile og kjøre motorbåt i trygge omgivelser. Foto: Tore Skadal