I en pressemelding onsdag opplyser Nordland politidistrikt at sju av sakene har kommet inn etter 11. juni, og at alle sakene omhandler seksuelle overgrep relatert til Tysfjord.

Sju av anmeldelsene dreier seg om overgrep som har skjedd tilbake i tid og strekker seg fra 1980 fram til 2011, mens to av anmeldelsene dreier seg om overgrep som har skjedd de to siste årene (2015-2016).

Det var VG som først skrev om overgrepene i Tysfjord, da elleve kvinner og menn sto fram og fortalte om overgrep de ble utsatt for i barndommen. Politiet har fått inn en rekke tips, men foreløpig er ingen pågrepet.

I pressemeldingen skriver politiet at de «begynner å få en oversikt, men det er mye informasjon som skal analyseres, settes i system og etterforskes videre. Selv om mye av informasjonen og anmeldelsene omhandler forhold tilbake i tid, er det viktig å understreke at dette er viktig informasjon for politiet».

Etter at saken ble kjent, har tre personer mottatt trusselbrev. Politiet opplyser at de er åpne for at det kan være en sammenheng mellom brevene. (©NTB)