Ved Berg-Hansen Reisebyrå i Harstad har en full oversikt over antall ledige seter på flyene fra Evenes direkte til sydligere breddegrader.

– I juli har vi tre avganger (3., 17. og 24. juli) har vi fortsatt tre ledige plasser på turene til Kroatia.

Avgangen 10. juli er fullsatt, forteller Nina Christiansen ved Berg-Hansen i Hansen.

Hun og de ansatte ved byens reisebyrå merker at det tynnes ut i seteradene på sydenavgangene i juli fra Evenes.

Noen plasser

På søndagsavgangene til Rhodos tynnes det ut.

– I juli begynner vi å se at det er få plasser igjen på avgangene søndag 9. juli. På avgangene den 16. og 23. juli er den fortsatt noen ledige plasser, forteller hun, om hvilke muligheter solhungrige har for å sikre seg sol i juli ved Middelhavet.

Populær

– Turer til Kreta har avganger på lørdager. Både 9. og 16. juli-flyene er fullbooket akkurat nå. På avgangen den 23. juli er det i dag fire ledige seter, forteller Christiansen.

Bulgaria er det fjerde reisemålet en kan nå fra Evenes i juli.

På avganger torsdag 7. juli hadde en to ledige setter. 14. juli hadde åtte ledige seter og på avgangen 21. juli hadde en onsdag formiddag to ledige seter.

– Reisearrangørene bør være tilfreds med at stort sett samtlige fly fra Evenes stort sett er fullbooket, sier Christensen

Hun kan også fortelle at de har startet salget på årets «Juletur» fra Evenes til Berlin. Den går i perioden fra 24. juli til 27. juli.

Tilbake

– I 2017 ser vi fram til å få Mallorca tilbake med direkteavganger fra Evenes. Apollo hadde reisemålet på programmet for en del år tilbake, sier Christiansen.

– Denne gang vil Mallorca nås fra Evenes fra 21. april fram til og med 29. september, forteller Christiansen.

Hun synes det er bra med tanke på at en i januar tidligere år måtte kutte ut Tyrkia som reisemål på grunn av få bookinger.

Vintersesongen

Torsdag 27. oktober starter Ving opp med sine avganger fra Evenes. På den først turen vil det være morgenavgang. Men uken etter vil avgangene fra Evenes skje i firetiden om ettermiddagen. Det er Thomas Cook som flyr på disse avgangene.

– Torsdag 27. oktober vil også Star Tour ha avganger til Gran Canaria. Det selger seter på den ukentlige avganger som Norwegian har fra Evenes. De vil ha faste avganger klokken 17.15 fra Evenes.

Reisene til Gran Canaria pågår fram til april, opplyser Nina Christiansen ved Berg Hansen.

Hun jobber mye med å lage weekendpakker til reisemål i Europa med direkteavgang fra Evenes.

– Til neste år ser vi på mulighetene til en tur rundt pinsen i mai. Vi har i øyeblikket byer som Budapest, Gdansk og Krakow på blokken, forteller Nina Christiansen.