Turistsesongen strekker seg og det er vekst på utleie av hytter. Driver av Kvitnes Camping i Skånland, Tore Rekkedal, melder om solid aktivitet ved campingplassen de siste månedene.

Vekst

– Vi kan ved hjelp av våre bookingsystemer ta ut tall for hver måned. Dette gir oss en god oversikt over belegget vi har hatt på campingplassen i år sammenlignet med samme måned i fjor, sier Rekkedal.

– Jeg tror vi hittil opplever en vekst på 25 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, sier Rekkedal.

– At vi i tidligere år kunne bruke campingplassen som asylmottak en periode har bidradd økonomisk til at en som driver har kunne ha betalt ned investeringen som er gjort ved Kvitnes Camping raskere, sier Rekkedal.

Turisme

– Sesongen med turisme har strekt seg over en lengre periode. Det er ikke bare juli og august som er sesong hos oss.

- Vi har hatt bra besøk i juni. Enkelte dager har vi har tilnærmet fullt belegg ved Kvitnes Camping, sier Rekkedal.

– Det er en blanding av turister og en del sp, arbeider i området i perioder innom våre hytter og rom. Totalt rår vi i dag over 114 senger tilknyttet Kvitnes Camping.

-  Det er også en del motorsyklister med telt innom Kvitnes. Vi har også besøk av gjester med campingvogn og bobil, opplyser Rekkedal, om den daglige driften ved en av campingplassene i Harstad-området.

Han kan ved hjelp av bookingsystemene se at både juli og august har mange gjester på gang.

– Det ligger også inne en del bestillinger inne for september. Turistsesongen strekker seg lengre enn tidligere, fastslår Tore Rekkedal, som er driver av Kvitnes camping like ved Tjeldsundbrua i Skånland kommune.

Det er ikke bare ved Kvitnes Camping at en opplever solid trafikk.

Mye trafikk

– Alle våre hytter her ved Harstad Camping er booket fra tirsdag til onsdag, sier en av det ansatte som jobber ved campingplassen som drives av Karl Annar Markussen og Ivar Markussen. Ved Harstad Folkehøgskole på Trondenes vil det ikke være overnattingstilbud i juli måned.

– Vi hadde åpent her i festspilluka. Nå har vi stengt skolen fram til august, opplyser Erlend Welander, som er rektor ved Harstad Folkehøgskole.

En sjekk i Harstad-området på nettsiden booking.com viser at det er solid trykk ved overnattingsstedene i området.

– Vi har hatt godt belegg her ved Scandic den siste uken og ut denne uken. I neste uke vil det bli flere rom tilgjengelig, sier Thomas Rørnes, hotellsjef ved Scandic Harstad.

Han er rimelig godt fornøyd med innbookingen hittil denne sommeren.

Ved søkte tirsdag formiddag på mulighter for overnatting fra 1. juli til 2. juli i Harstadområdet ved nettstedet booking.com (pris-rom ledig):

Gullhaugen: 750–3 ledige.

Thon: 1685–2 ledige.

Scandic: ingen ledige.

Clarion Arcticus: ingen ledige.

Tjeldsundbrua camping: 1200–4 ledige

Tjeldsundbua hotell: 1370–3 ledige.

Sandtorgholmen: 1698–1 ledig rom.

Vallhall Resort, Krøttøya: 1490–flere ledige

FORNØYD: Driver av Kvitnes Camping, Tore Rekkedal, er godt fornøyd med godt belegg de første månedene av turistsesongen. Foto: Tore Skadal